akelei zaaien

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 28/03/2010 - 18:46
silfje

akelei zaaien

Ik heb nu al een plantje uit een beetje zaad dat ik als experiment gezaaid heb in de tuin, de bladeren zijn al heel mooi, maar bloei zou natuurlijk helemaal leuk zijn.

als ik een akelei nu zaai (gezaaid heb en als plantje heb) bloeit hij dan dit jaar nog?

vraag 2 (misschien een domme vraag) verliest de akelei s'winters zijn blad? (vingerhoedskruid houdt blad en het blad van akelei is echt heel mooi daarom vroeg ik me dit af)

zo, 28/03/2010 - 19:15
D_SDennis

Akelei is in principe twee jarig. Dus dit jaar blad, volgend jaar bloemen. Niet wintergroen, maar in een zachte winter houdt je een klein toefje van de jongste bladeren over. Als de plant goed groeit, is bloei dit jaar niet herlemaal uit te sluiten, maar hou er geen rekening mee, dan valt het altijd mee!

zo, 28/03/2010 - 19:18
silfje

Bedankt voor dit snelle antwoord, ik zal dan toch nog een paar planten extra zaaien, en dit jaar vooral genieten van het erg mooie blad..

zo, 28/03/2010 - 21:08
moetje

En als je na een eventuele bloei de zaaddozen niet afknipt, zullen ze in het vervolg er zelf wel voor zorgen, zeer dankbare en mooie plant, maar je hebt er al gauw teveel!

wo, 31/03/2010 - 14:20
silfje

Bedankt voor de reactie, ik heb een flinke voortuin die nog wat opgevuld mag worden dus voorlopig mag de akelei zich flink vermeerderen *houdt van informele natuurlijk ogende tuinen)

Ik heb ook weer gezorgd voor wat vrouwenmantel en vergeet me nietjes gezaaid in de hoop dat deze zich ook vermeerderen :)

(ik heb in de lente verwilderingsbolletjes en in de zomer heel veel witte geraniuminfo-icon die zich overal vermeerdert, en ik als onkruid behandel maar toch elk jaar terugkomt, wat concurrentie kan geen kwaad)

wo, 31/03/2010 - 18:35
moetje

Vergeet-me-nietjes na de bloei niet te vlug willen opruimen, wachten tot het groen grijs geworden is, dan hebben ze zich zelf al uitgezaaid.
Vrouwenmantel kan je heel gemakkelijk scheuren en overal uitplanten
Je voortuin zal rap volraken!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag