amaryllis

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 16/01/2005 - 13:57
sonny

amaryllis

mijn amaryllis heb ik begin december in de woonkamer geplaatst.Nu zijn we 4weken verder en er hebben zich aleen maar groene bladeren gevormd nog geen knop van een bloem te bespeuren!Moetik nog wat geduld hebben of kan ik iets doen om de groei van de bloem te bevorderen.(vorig jaar een prachtige bloem met 3stengels)

ma, 14/02/2005 - 18:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb een aantal keren de bol overgehouden maar het jaar erop geen bloemen meer gehad dus ik denk dat je hem beter in de kliko kan gooien.

vr, 18/02/2005 - 22:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb het zelfde probleem. Er is mij vertelt geweest dat ik alle bladen moet afknippen de wortels een beetje knippen. De amarilis in een bak leggen (met stroo ) en voor vijf weken op een donkere droge plaats leggen. Daarna zou hij moet schieten en moie bloemen geven. Maar heb hier over nog geen verdere info overgevonden. Dus durf het eigenlijk ook niet echt riskeren. Maar langs de andere kant. Wat heb je te verliezen.

vr, 18/02/2005 - 22:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb het zelfde probleem. Er is mij vertelt geweest dat ik alle bladen moet afknippen en de wortels een beetje knippen. De amarilis in een bak leggen (met stroo ) en voor vijf weken op een donkere droge plaats leggen. Daarna zou hij terug moeten schieten en mooie bloemen geven. Maar heb hier over nog geen verdere info gevonden. Dus durf het eigenlijk ook niet echt riskeren. Maar langs de andere kant. Wat heb je te verliezen.

zo, 13/03/2005 - 14:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

wij hebben hetzelfde gehad.hebben de bladeren gewoon tot op het beginpunt afgeknipt en nu heb ik 2 bloemenknoppen staan en ernaast komt er nog 1 . dus zeker nog niet weg gooien!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag