Anemonella thalictroides

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 21/03/2016 - 17:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Anemonella thalictroides

Wat is het verschil tussen Anemonellainfo-icon thalictroides en Isopyruminfo-icon thalictroides ? Hartelijk dank Dolly van Rooij

di, 22/03/2016 - 10:19
dollytervelde

Beste mensen, mijn oprechte dank voor het nemen van de moeite om de weblinks van de twee planten te vermelden. Dat had ik ook zelf al gevonden, zelfs wel 25 sites met foto's, maar daarin zit niet het antwoord voor mij. Op deze foto's van de Hessenhof is trouwens een enkelbloemige Isopyruminfo-icon vergeleken met een dubbele rose Anemonellainfo-icon, zodat de verschillen natuurlijk groot zijn. Een antwoord op mijn vraag zou meer botanisch moeten zijn, bv dat Isopyrum altijd 5 bloemblaadjes heeft en A. minimaal 6 bv. Maar dat is op foto's niet altijd goed te zien, afgezien van het feit of internet altijd de juiste info geeft. Ik denk zelf zoiets, of het zou kunnen in de vorm van de vruchtjes of de stand van de bladeren, etc. Dat zou ik graag willen weten.

di, 22/03/2016 - 12:46
satomi

Kijk hier eens: https://tinyurl.com/yylzff65
Tip: In het Engels is vaak veel meer info te vinden over planten dan in het Nederlands.

wo, 23/03/2016 - 07:31
tuinprins

Hiervoor zul je bij de meer wetenschappelijke literatuur moeten zoeken die soms wel maar vaak ook niet op internet staat. Verder moet je bedenken dat de exacte botanische status van een plant alleen door DNA onderzoek is te bepalen en dat dat nog maar voor een beperkt deel van de wereldflora is uitgevoerd.
Een begin kun je maken door te kijken naar de volgende websites:
Voor Anemonellainfo-icon thalictroides:
https://tinyurl.com/y4peol8h
Voor Isopyruminfo-icon thalictroides:
https://tinyurl.com/y3h9kwxw
Gegroet, de tuinprins

wo, 23/03/2016 - 11:51
dollytervelde

Beste Satomi en tuinprins, Heel hartelijk dank om mij voorruit te helpen in mijn zoektocht. Ik heb leren determineren op uiterlijke kenmerken van een plant, maar dit zijn geen wilde Nederlandse planten, daarom wat moeilijker. Het plantje in mijn border is niet minder mooi, nu het een Isopyruminfo-icon is ipv een Anemonellainfo-icon, zoals hij al jaren bij mij in de tuin genoemd wordt.
Beiden heel erg bedankt voor de door jullie genomen moeite. Hartelijke groet!

Onderwerp gesloten