Annabelles; waarom doen ze het niet ?!

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 13/07/2008 - 15:41
Nien

Annabelles; waarom doen ze het niet ?!

Hallo, ik heb al het forum nagezocht op een mogelijk antwoord, misschien heb ik niet goed gezocht, maar ik heb geen antwoord kunnen vinden...

Dit voorjaar heb ik 8 annabelles geplant. Wij wonen in de gemeente haarlemmermeer, polder dus. Op de aarde waar mijn planten staan heb ik schelpen gelegd tegen graven/spitten van katten. Dat helpt overigens goed bij ons, zowel die van de buren als die van ons graven niet in de perkjes voor hun behoefte...

Welnu, mijn Annabelles doen het dus niet, er hebben wel witte bollen opgezeten, niet veel, degene die er zaten zijn door de regen en wind geknakt. Voor dit probleem hebben we van die bamboe stokjes gekocht om te leiden en de plant middels een ijzerdraadje losjes aan het stokje gebonden. Ook zijn alle bladeren van de plant aan de onderkant dor/dood/bruin, ook zijn heel veel bladeren dor/droog aan de randjes en er zitten gaten in (luis?)

Help wat doen wij fout, zelf vermoed ik dat het ijzerdraadje niet heeft meegeholpen, mar waarom zijn de bladeren zo stukkende en lelijk? Heb ik de planten omgebracht? Water geven hebben we voldoende gedaan. Elders in de buurt heb ik tuinen vol met annabelles gezien, aan de grondsoort zal het dus niet liggen. Wie helpt ons?

Ik hoop dat de fotos van mijn annebelles lukken:

https://tinyurl.com/yxb3e2kv

https://tinyurl.com/y2rdle3y

https://tinyurl.com/yyj8hosg

https://tinyurl.com/yycd64lo

https://tinyurl.com/yyq3tc28

https://tinyurl.com/y45wutuf

https://tinyurl.com/y5lxd6bp

zo, 13/07/2008 - 15:44
Nien

Sorry, ik hoopte dat de fotos in één keer zichtbaar zouden zijn, indien nodig hoor ik graag wat ik moet doen om ze direcht zichtbaar te laten zijn.

ik probeer het nog 1x...

zo, 13/07/2008 - 16:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het lijkt op verbranding van het blad. Waar je die schelpen ook vandaan hebt; mogelijk bracht je daar zout mee de bodem in en vinden de Hydrangeainfo-icon 'Annabelle' planten dat niet zo fijn.

Verwacht overigens niet, dat de struiken, dit voorjaar geplant, het meteen het eerste jaar volop doen. De beworteling is nog nauwelijks voldoende en we hebben een heel droge periode achter de rug, ondanks watergeven. De ondergrond was en is nog steeds kurkdroog.

Luis eet niet aan planten, maar zuigt slechts de cellen leeg, dus die beschadiging van het blad komt door wind of hagel.

ma, 14/07/2008 - 12:21
ewe

De Hortensia Annebele, wil graag in het voorjaar kort gesnoeid worde, hij bloei op nieuw, jon, hout. Ondersteuning lijkt nodig omdat de bloembollen erg groot en dus zwaar worden, zeker door veel regen, Hortensia's willen zon en veel water...Wacht dit jaar gewoon af en snoei ze tot 30 cm. in maart/begin april en hopelijk heb je dan in juli 2009 vollop bloemen

met vriendelijke groet els welte

ma, 14/07/2008 - 14:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Niet dus! Als je elk jaar Hydrangeainfo-icon 'Annabelle' snoeit, krijg je slappe takken met weliswaar grote schermen, maar ook erg gevoelig voor omwaaien. Laat eens wat takken staan en je krijgt een steviger gewas.

ma, 28/07/2008 - 14:52
Hendrik Jan

Hopelijk heb je gewassen schelpen gebruikt, want zout belemmert de vocht opname van bijna alle planten.

Maar de planten lijken me niet verdroogd, let voor de zekerheid er even op dat ze niet TE nat staan.

Snoeien half maart, elk jaar kort snoeien, is zeer mooie grote bloemen, iets minder snoeien is wat kleinere bloemen maar steviger stelen. Een en ander is afhankelijk van de plaats waar de planten staan wind, zon, etc. en de persoonlijke smaak.

Buiten het eventuele nut van de schelpen, is de combinatie van schelpen met hortensia's een zeer duidelijke NONcombinatie! Hydrangeainfo-icon's groeien aan de randen van bossen en hebben dus geen enkele link met schelpen.

di, 29/07/2008 - 10:59
Nien

Allemaal bedankt voor jullie antwoorden.

voor wat betreft de schelpen, het klinkt allemaal erg aannemelijk, dat van dat zout etc. Het zijn schelpen die ik bij een tuincentrum in zakken heb gekocht. Echter, in een ander perkje heb ik ook schelpen neergelegd. De boompjes (naam is mij onbekend) die daar reeds stonden doen het uitstekend alsmede de klimop (hederainfo-icon colchica) die ik na het storten van de schelpen heb geplant, groeit als kool. Maar misschien ligt dat aan het feit dat het klimop is en sowieso als een gek groeit?

Is het een optie de schelpen weg te halen, de annabelles opnieuw te planten in schone en nieuwe aarde ?

Overigens, ik heb de dorre bladeren afgelopen weekend verwijderd alsmede de geknakte takjes.n Hoop dat het geen kwaad kan.

Het liefst wil ik ooit van die mooie volle bollen zien aan mijn annabelles. Dat betekent dat ik ze dus niet helemaal kort moet snoeien in het voorjaar ?

Konden jullie de fotos nu wel of niet zien ...?

Bedankt nog voor de reacties!

di, 29/07/2008 - 11:51
Hendrik Jan

De foto's waren te zien.
Als je de schelpen in een zak bij een tuincentrum hebt gekocht, zijn het gewassen schelpen.
Dus of gewoon afwachten tot volgend jaar of ze eind october ze eruit halen en de grond eens nakijken en eventueel vernieuwen, opzich stellen Annabellen weinig eisen aan de grond, niet te arm, niet te droog.

Annabellen willen trouwens best wel wat zon.

De keuze van het snoeien is bij Annabellen en bijv. pluimhortensia's een beetje aan de eigenaar; kort = zeer grote bloemen, soms net iets te zwaar voor de stengel of minder/hoger = meer kleinere bloemen, iets natuurlijker, de stengels kunnen de bloemen goed dragen.

Maar uit estetisch oogpunt zou ik in ieder geval de schelpen verwijderen.

Onderwerp gesloten