Bamboe, potroosjes, lavendel en hortensia's

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 31/05/2004 - 12:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bamboe, potroosjes, lavendel en hortensia's

Ik weet weinig van planten af, heb voor het eerst planten gekocht en heb daar een paar vragen over:

1) Bamboe in de pot, staat in de vensterbank in de zon, altijd genoeg water: ik vind het maar een dor struikje, al blijven er wel groene uitlopers uit komen. Doe ik iets verkeerd?
2) Ik heb een paar potroosjes. Een daarvan heb ik al een paar maanden, staat binnen op de vensterbank in de zon en loopt enorm uit met nieuwe knoppen/bloemen. De andere 2 staan op het balkon en heb ik pas een week. Moet ik de potroosjes snoeien? Zo ja, wanneer en hoe? Ik heb wel iets gelezen over ogen, wat zijn dat?
3) Ik heb een week geleden kleine lavendelplantjes gekocht bij ALbert Heijn. Er staan er een paar op het balkon en een paar in de vensterbank (allemaal in de zon). Hoe snel groeit zoiets? Kan ik de typische paarse bloemetjes verwachten dit jaar of duurt dat een paar jaar? Ik ga er van uit dat het meerjarigen zijn, maar is dat wel zo?
4) Ook heb ik 2 hortensia's gekocht; 1 staat op de vensterbank, de ander op het balkon. Ze doen het erg goed. Het zijn vrij grote planten, hoe groot moet de pot zijn? En zijn ze meerjarig?

Hoop op antwoord van iemand met groene vingers, alvast bedankt!

ma, 31/05/2004 - 12:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

1)bamboe is niet te houden opde vesnterbank wordt veel te groot, de meeste woekeren, wel in een grote plantenbak maar dan nog wordt het een probleem als het een woekerende soort is
2)snoei is eigenlijk niet echt nodig , wil je toch snoeien om het in model te houden best in de lente maart. ogen zijn de plaatsen waaruit nieuw blad ontstaat , tuinrozen snoei je bv. op 3 ogen (deze laten staan)
3) bloem is mogelijk, lavendel is een vaste plant dus meerjarig
4) hortensia's zijn heesters dus die heb je voor jaren als je ze goed verzorgt, veel water geven! niet in volle zon zetten dan gaan de bladeren slap hangenSUCCES

ma, 31/05/2004 - 12:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tjonge, bedankt, wat geweldig zo'n forum!
De bamboe was een kadootje, het waren er eerst 2, eentje was helemaal dor en had ik al weggegooid. Die ander wilde ik nog een kansje geven, maar ik denk dat ie maar weg moet, vond er toch al niet veel aan.
De rozen, lavendel en hortensia's doen het erg goed (had ik wel zelf gekocht) en vind ik geweldig, die blijven hoop ik nog jaren mee gaan.
Nogmaals bedankt!

di, 01/06/2004 - 00:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

De Bamboe zal wel een zogenaamde kamerbamboe zijn.
Hij wordt Bamboe genoemd, maar is het niet.
Word zonder pot ongeveer 35cm hoog, vraagt veel water.
Ik denk dat je hem toch te weinig water geeft.

di, 01/06/2004 - 00:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Pogonatherum paniceum zo heet de kamerbamboe.
ik zal er een foto bijdoen.

Bamboe, potroosjes, lavendel en hortensia's
di, 19/07/2005 - 18:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

De kamer bamboe heeft inderdaad veel water nodig. Het liefst in de buitenpot een laagje gieten. Als dit weer weg is dan gewoon weer wat water erin doen. Zelfs als de bamboe verdord is dan kan deze weer groen worden door deze methode. Ze zijn bij mij weer helemaal opgefleurd. En hij staat bij mij ook gewoon in de vensterbank. Nou is mijn vensterbank wel op het noorden, dus ik weet niet of dat wat uitmaakt. Misschien dat iemand anders ervaring heeft als de vensterbank op het zuiden of iets dergelijks staat. Ik hoop dat ik je hiermee goed heb geholpen en dat je de bamboe nog niet hebt afgeschreven.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag