Bamboe: uitlopers in het gazon : hoe verwijderen?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 14/06/2004 - 01:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bamboe: uitlopers in het gazon : hoe verwijderen?

Wij wilden van ons 'bosje' bamboe af. Daarom hebben we de bamboestengels eerst kortknipt, de resterende stoppels met verdelger behandeld, en de verdroogde wortels zijn we nu met spade (en veel energie) aan het uitgraven.
Helaas is dit niet voldoende : een heel aantal jonge bamboe's steken de kop op in ons gazon (een groot aantal vierkante meters is aangetast met deze nieuwe scheuten). We vermoeden dat dit uitlopers van wortels zijn van ons bamboe-bosje.
Kan dit selectief verwijderd worden op een of andere manier (bepaald product)? Of moeten we echt dat lapje gazon met de spade toetakelen?
Graag enig advies.

ma, 14/06/2004 - 18:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tot mijn grote spijt moet ik je mededelen dat een bamboe een beruchte woekeraar is. Er zal niets anders opzitten dan de scheuten zo voorzichtig mogelijk uit te graven, liefst met wortel en al. Bespuiten met een onkruidmiddel zal moeilijk gaan vanweg het omringende gras. Een geduldwerkje! Als je alle scheuten verwijderd hebt, zul je je gras misschien moeten bijzaaien, maar dat is niet het ergste, dat gras groeit vanzelf wel weer! Ik wens je veel geduld en doorzettingsvermogen!

ma, 14/06/2004 - 22:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik ben het met de vorige forummer eens,je komt er niet vanaf zonder graven.Door de bamboe af te knippen en te verdelgen ontstaat er een soort overlevingsdrang dus gaan de wortels onwijs uitschieten (tot wel 10 meter verder ,ook bij de buren).Vandaar dat je bij woekerende bamboe een begrenzer moet in graven of de Fargesiainfo-icon soort moet nemen (polvormend,niet woekerend)

di, 15/06/2004 - 00:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kent er iemand het product ELOGE (uitroeing van zware grassen)? Schijnt dat dat kan helpen.

vr, 18/06/2004 - 21:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

als ik ergens een hekel baan heb is het wel bamboe, die zooi is bijna niet uit te roeien.
mijn ex vriending had ooit een paar bamboeplantjes in de tuin gezet, en na 6 jaar heb ik het eruit gegraven en kon
in de krater in de grond een zwembad aanleggen.
Een tandemasser vol met bamboe met grond en wortel verwijderd.

nu, 3 jaar later ben ik pas echt van die vervloekte bamboe af,
al die tijd kwam er links en rechts nog scheuten omhoog
die ik dan ook meteen afknipte om verdere groei te voorkomen,
en dat is dan nu pas eindelijk gelukt.

dus bezind eer ge aan bamboe begint.

do, 28/06/2007 - 20:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zelfde verhaal hier!

De Ex van mijn vriendin was weg van oosterse toestanden incl.bamboe.
Maar na enige tijd was de liefde voor mijn vriendin over. Het kwaad was echter geschied! De tuin was rijkelijk gedecoreerd met 4 m² bamboe. Zwarte en nog een ander soort.
Gezien het tuintje niet echt groot was en wij maar al te graag van dat verdraaide bamboe afwilden, heeft ondergetekende zich aangeboden om de strijd met het bamboe aan te gaan. Na een gat te graven waar een 2CV in kon, dachten we van het kwaad verlost te zijn. Niets is echter minder waar. De klerezooi schiet nu gewoon een meter of 2 verder uit. Zelfs de klinkers van de buurman worden opgefleurd met een occasionele bamboescheut.

Naar verluid heb je twee mogelijkheden : ofwel elke wortel uitgraven (opgelet voor de fijnere haarworteltjes). Dit kan ZEEEER lang duren eer je elke overblijvende scheut hebt gemold, maar is het beste volgens Agalev.

Ofwel een mengsel van roundup op de bladeren strijken in pure of zeer geconcentreerde mengeling.

Zelf ben ik met het laatste aan het experimenteren.
Ik wens je in alle geval geluk ermee!

Onderwerp gesloten