beestjes op hortensia's in tuin

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 07/09/2003 - 16:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

beestjes op hortensia's in tuin

De beestjes zijn wit van kleur,langwerpig,een soort harige wolluis ofzo?
Hoe deze te bestrijden?
Vlakbij is een bos,en daar zie ik de beestjes veel op afgevallen bladeren zitten, soms met twintig tegelijk...
Ook in de sier-prunusinfo-icon zitten ze, vooral op de onderkant van de bladeren.
Ze zitten ook al binnen op onze kamer planten: HELP,wat te doen?

zo, 07/09/2003 - 20:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk dat u last heeft van hydrangeainfo-icon wolluis. U kunt een insectenspray proberen op basis van organische vetzuren of zoeken naar een verkooppunt van het kevertje Cryptoleumus. Dit kevertje is peperduur, maar bestrijdt zeer doelmatig wolluis. Aangezien ik de wens van de webmaster respecteer om geen commerciele producten te noemen, kan ik geen websites van producenten en leveranciers noemen die dergelijke producten verkopen. Het beste dan is het surfen op het net. Succes,

zo, 07/09/2003 - 21:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is misschien een domme vraag maar ik heb elke zomer ook wolluis op de prunusinfo-icon zitten en vermoed dat die afkomstig zijn uit bomen van de gemeente die voor het huis staan. Als je die kevertjes koopt gaan die dan niet naar die andere bomen ? Ik kan me voorstellen dat ze in een kas blijven maar hoe werkt dat ? Ik weet helaas weinig van insecten.

zo, 07/09/2003 - 21:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik weet niet in welke gemeente u woont. Maar er zijn veel gemeentes die al jaren met natuurlijke vijanden werkt. Bijvoorbeeld Gemeente Utrecht heeft dit jaar lieveheersbeestjes uitgezet om de luizen in de lindebomen op de Maliebaan te verhelpen. De kevertjes zullen in de directe omgeving blijven waar zijn worden uitgezet zolang er voldoende voedsel aanwezig is. Als de voedselvoorraad op is vertrekken zij verder op zoek naar meer voedsel. Mochten andere bewoners van uw laan/straat ook last van de wolluis hebben, dan adviseer ik u naar uw gemeente toe te stappen en hen vragen om er iets aan te doen. Ik weet bijvoorbeeld van bewoners van een bepaalde gemeente in Nederland dat zij van de gemeente geeist hebben om iets aan te doen aan de engerlingen. Gemeente heeft hun verzoek gehonoreerd.

wo, 10/09/2003 - 12:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

fijn bedankt voor het antwoord. Neem contact op met de gemeente.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag