Bladeren magnolia verbranden

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 21/05/2010 - 21:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bladeren magnolia verbranden

Een week geleden heb ik twee Magnoliainfo-icon's (Susan) op stam geplant. Ze staan in een royale border die ik volledig heb gevuld met nieuwe (bemeste) tuinaarde. Ook heb ik nog wat kleinere meerjarige planten eromheen gezet.

Langzamerhand worden echter steeds meer bladeren van de Magnolia's bruin. Eerst begon de wat minder rijk met blad bedeelde Magnolia, maar nu begint het ook bij de andere die van zichzelf al wat voller in het blad zat. (Ondanks dat het twee boompjes van dezelfde soort zijn, had de kleinere al vanaf de aankoop een veel lichtere kleur blad)

Waar kan dit aan liggen? Zo heel gek warm is het nog niet eens, en volgens de beschrijving moeten ze volle zon aankunnen. Ook hebben we ze bij het planten royaal in het water gezet en bewateren we ze iedere avond nog extra.

Ligt het toch aan het water? Is de bemesting niet goed? (Ik heb nota bene ergens op een andere site gelezen dat Magnolia's goed gedijen in bemeste tuinaarde) Kan er nog wat anders gaande zijn? Zullen de boompjes doodgaan of is het eens startersprobleempje waar ze wel overheen komen?

Wie kan me helpen?
Ik heb nog een week de mogelijkheid om ze te ruilen, dus als het hopeloos is, dan ruil ik ze om. (Niet omdat ik flauw wil doen, maar wel omdat ik me aan de plantinstructies op de 'bijsluiter' heb gehouden.)

vr, 21/05/2010 - 21:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Niet alleen de zon maar ook de wind doet de planten uitdrogen. Mogelijk groeien de planten er wel door, hoewel het wel laat in de tijd is om nog te planten.

Onderwerp gesloten