Blauwe druifjes

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 27/07/2006 - 15:12
Lia

Blauwe druifjes

Het loof van de blauwe druifjes die ik vorig jaar geplant had sterft niet af. Ik dacht dat het na de bloei af zou sterven, waarna ik het zou kunnen verwijderen. Maar het groeit flink door, is erg lang geworden en er komt zelfs nog steeds veel meer bij. Ik heb nu grote pollen "lang gras" liggen.
Wie kan me vertellen hoe dit zit? Zijn de bollen geschikt om te laten zitten? Sterft dit groen nog af? Of blijft het het hele jaar groen?

do, 27/07/2006 - 15:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

De bollen kun je rustig laten zitten.Het loof groeit inderdaad lang door en sterft op den duur wel af.Bij mij gebeurt precies hetzelfde en elk jaar opnieuw heb ik een mooi bed blauwe druifjes in bloei.Na een paar jaar dun ik de bollen uit om verstikking te voorkomen en de gerooide bollen zet ik dan ergens anders neer.

do, 27/07/2006 - 16:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lia het klopt wat henk schreef. Alshet loof je sytoort, bedenk dan eens een andere plek, zodat je het loof niet meer ziet.

Plantadvies.

za, 29/07/2006 - 18:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de reacties! Ik vind het loof inderdaad niet zo mooi. Maar waar ik ze ook in de tuin zou zetten, het staat erg in het zicht omdat ik een kleine tuin heb. Maar ja, ik ben gek op blauwe druifjes dus neem het denk ik maar voor lief.
Vertelt mijn man gister dat hij het loof wel mooi vond staan. Het hangt nu namelijk over een muurtje van 2 stenen heen en ligt verder een stukje over het terras.

za, 29/07/2006 - 19:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Lia,

Blauwe druifjes zijn inderdaad (een van de weinige, maar dat is persoonlijk) bolgewassen die onmisbaar zijn in de voorjaarstuin. Wist je dat ze het ook uitstekend in potten en bakken doen? Als het loof je stoort dan zet je ze in de zomer gewoon ergens in een onopvallend hoekje of onder een struik. Maar niet afknippen dat loof, alleen als het geel wordt kun je het verwijderen.
Succes ermee!

Groet,
Dick van Dooijeweert
Un Giardino Personale
internet: https://tinyurl.com/y345rczc

za, 29/07/2006 - 19:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

misschien heb je iets aan deze tip. Ik maak van het loof altijd een aantal'vlechten'. KLinkt wat raar ,maar op deze manier kun je het licht oprollen, of in elkaar 'vouwen'als een cijfer 8 , zodat het in z'n geheel kan opdrogen.het lijken dan net kleine droogboeketjes die dan minder storend zijn.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag