blauwe regen

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 07/05/2006 - 17:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

blauwe regen

Hallo, vier jaar geleden zijn we in ons huis komen wonen, er stond toen al een blauwe regen. Ons huis was toen drie jaar oud, dus kan de blauwe regen niet ouder zijn.
Maar hij heeft nog nooit gebloeid.Heeft iemand tips hoe we hem in bloei kunnen krijgen?
Misschien anders snoeien? we doen het nu in het najaar en erg lange ranken halen we eerder weg.

zo, 07/05/2006 - 18:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Alle 1-jarige ranken terugknippen tot 2 ogen in het najaar is het beste. Maar helaas zijn er slechtbloeiende Wisteriainfo-icon's in de handel.
Kijk het nog 2 jaar aan!

zo, 07/05/2006 - 23:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb er ook zo ene, na 6 jaar gaf hij eindelijk bloemen, maar dan wel hele lange, bijna 50cm, de moeite om 6 jaar te wachten.
Hij geeft nu elk jaar meer bloemen, prachtig.
Ik laat toch wel redelijk lange takken zitten bij het snoeien, om dan in feb, maart nog is te knippen tot er zo'n 20cm overblijft.

Is het een links windende of een rechtse?
Mijne is rechts (met de klok mee dus)

ma, 08/05/2006 - 00:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Waarom 2 x snoeien? In maart knip je de eventuele bloemknoppen ook weg. Beter is najaar, zodat de struik nog knoppen kan vormen.

ma, 08/05/2006 - 20:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

De standplaats van de wisteriainfo-icon sinensis is wel héél belangrijk. Het best groeit hij tegen een zuidelijke muur, lekker in het zonnetje. Té veel water mijden. In het tuincentrum zei men mij ook dat het wel tot vijf jaar kon duren eer de eerste bloemen verschenen, maar al het tweede jaar kwamen ze te voorschijn. De voorbode van een jaarlijkse paarse bloemenpracht. Een kanjer is het geworden. Ik snoei ook in het najaar tot op twee ogen. In jullie geval zou ik hem nog een beetje respijt geven

wo, 10/05/2006 - 13:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Einde zomer snoei je de uitlopers van dat jaar terug op 6 ogen daarna eind feb snoei je deze stukjes nog eens verder terug tot op 2-3 ogen

vr, 12/05/2006 - 00:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Greenconnection, dit komt niet uit een boek, maar eigen ervaring, eerst snoei je ze terug, om van teveel groen vanaf te zijn, doe ik in de zomer zelfs, want ze kunnen redelijk lange slierten maken.
Maar als je in december reeds heel kort knipt, en het is warm in januari en de knoppen beginnen uit te komen, kunnen de knoppen bevriezen, en dan heb je niks.
Dus laat ik ze wat langer zodat ik de eventueel bevrozen uitgekomen knoppen wegknip, en ze nog een tweede of derde kans geef om bloemen te maken.
En is het niet warm in januari of febr of maart, dan heb ik toch wel extra veel bloemen.
Logisch? Of Eigenwijs?
Groetjes.

za, 20/05/2006 - 23:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

wij hebben een blauwe regen die pas na 7 jaar de eerste keer ging bloeien.
En hoe.. zeer uitbundig!
Blijf goed snoeien, ( zie vorige antwoord) en je winst komt heus.
Succes.
Chriss

zo, 28/05/2006 - 23:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn blauwe regen heeft nog niet gebloeid... na vier jaar is hij nu zo'n kleine 2 meter de lucht in gegaan, maar... nu sterven de uitlopers op het einde af en de jonge blaadjes voor een gedeelte ook... weet iemand wat er aan de hand is? HELP!

Onderwerp gesloten