Bloemen geschikt voor de tropen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 21/02/2010 - 22:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bloemen geschikt voor de tropen

Hoi,

ik ga over een paar maanden naar de tropen en ik wil graag weten welke Nederlandse bloemen en planten geschikt zijn voor de weersomstandigheden daar.
Ik wil een pracht van bloemen op mijn erf zien en een beetje van Nederland meenemen. Welke bloembollen en/of zaden kan ik meenemen naar daar?

Graag tips of advies over Europese planten/bloemen in de tropen.

Groetjes Suri

zo, 21/02/2010 - 22:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vrijwel alle planten, die wij hier als kamerplant toepassen, kun je daar buiten planten.

zo, 21/02/2010 - 22:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ok duidelijk dus alle kamerplanten kunnen gebruikt worden en bloemen dan?
Ik heb niet zulke groene vingers, ik wil daar kijken of ik groene vingers kan ontwikkelen door schade en schande... maar kan je bijv tulpen daar laten groeien? Zelf lijkt het weer me misschien te warm daarvoor, of is een tropich klimaat geen punt voor tulpen?

Wat voor bloemen kunnen daar een flinke dosis zon hebben?

Groetjes Missy

zo, 21/02/2010 - 22:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook bloeiende kamerplanten zijn daar geschikt voor, zoals Hibiscusinfo-icon. Tulpen lijken me niet geschikt voor het warme klimaat, afgezien of je voor september tulpenbollen kunt krijgen. Ze zullen erg snel uitbloeien in de warmte.
Misschien en idee om zaad mee te nemen van perkplanten, die het bij ons alleen in de zomer doen, zoals Tagetesinfo-icon, Salviainfo-icon, Ageratum, Petuniainfo-icon, Phloxinfo-icon en zovele anderen. Dat zaad is nu te koop.

Onderwerp gesloten