Bruidsluier mislukt?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 21/09/2010 - 23:36
Ingrid58

Bruidsluier mislukt?

Hallo allemaal,
Ik heb afgelopen lente een bruidsluier op m'n balkon geplaatst. Na een paar maanden in een grotere pot gedaan, want hij groeide op een goed moment niet meer, ondanks dat ik hem 5 liter water per dag gaf. Nou staat hij op een vrij winderige plek en een paar weken geleden heeft het even heel hard gewaaid, waardoor veel blaadjes waren omgeknakt en later afstierven. Na een week werd het alsmaar erger en heb ik hem tot ongeveer 60 cm gesnoeid. Nu las ik ergens dat je een bruidsluier in de vroege lente moet snoeien. De bruidsluier loopt nu wel weer ietsje uit (rode puntjes). denken jullie dat hij de winter nog kan overleven. Ondanks dat hij al gesnoeid is en weer iets uitloopt? Of is het eigenlijk een einde verhaal situatie en heb ik m'n lieve plantje de dood in gejaagd? Snik...

alvast bedankt voor het lezen....

di, 21/09/2010 - 23:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee, niet einde bruidssluier. De plant heeft alleen geleden van het verplanten midden in de groeitijd. Ook 5 liter water per dag is wat veel geweest.
In het voorjaar loopt de plant beslist weer uit.

wo, 22/09/2010 - 00:13
peterplant

Zo is het, de bruidssluier is moeilijk dood te krijgen ( het kan wel hoor :-)).
Mijn vragen zijn : Hoe groot is de pot waar de plant in staat? En hoe vaak heb je de plant eten (mest dus) gegeven?

wo, 22/09/2010 - 12:56
Ingrid58

Dank voor jullie reacties. Hij staat in een cementkuip, dit leek mij wel groot genoeg. Ik heb de plant elke week 1 x voeding gegeven aangelengt met water. Dus 5 liter was toch teveel? Ik las ergens dat doordat de bruidluier zo hard groeit ook veel vocht verdampt (of hoe noem je dat) en dat 5 liter water geen overbodige luxe was....

wo, 22/09/2010 - 21:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Elke week voeding is nogal veel. De firma's verkopen graag veel mest, maar de voorgeschreven hoeveelheid kun je beter halveren. Je loopt het risico op verbranding.
Een bruidsluier heeft niet veel voeding nodig; groeit zelfs beter op schrale grond.

wo, 22/09/2010 - 23:45
Ingrid58

Ik ben m die voeding pas gaan geven toen ie ineens wat gele blaadjes kreeg. (voornamelijk bij de stukken waar hij was begonnen met uitlopen dit jaar)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag