crassula

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 11/12/2002 - 14:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

crassula

Ik heb 'n ruim dertig jaar oude crassulainfo-icon ovata (denk ik), die al jaren elke jaar in januari/februari bloeit. Hij is al jaren niet meer verpot, omdat ik niet goed weet of 't wel nodig is en hoe ik dit moet doen. Mijn vraag is of ik deze grote plant toch moet gaan verpotten en hoe ik hem in de winter (staat in de serre) moet water geven.

wo, 11/12/2002 - 14:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Na dertig jaar moet dat toch al een hele struik zijn? Indien hij nog handelbaar is: neem een pot die groot genoeg is en maak een grondsoort die zoveel mogelijk de huidige benaderd. Als de plant te groot is en je wilt hem per se verplanten, kan je altijd stekjes nemen.

Hoe warm is je serre? Indien ze tussen de 5 en 10°C is, beter weinig tot quasi geen water geven. Is ze warmer (15°C of meer), dan toch water geven. Maar Ik zou het waterpatroon niet teveel aanpassen, aangezien de plant er nu al 30 jaar mee groeit.

Verplanten enkel in lente en zomer.

Groetjes,

Pieter

ma, 10/05/2004 - 17:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik ben vol bewondering voor uw succes met uw (bloeiende!) crassulainfo-icon. Mijn crassula heeft redelijk dikke takken, maar die zijn toch heel erg slap. Weet u wat ik fout doe? Te veel water misschien? Alvast veel dank voor uw advies.

Onderwerp gesloten