Cupressus arizonica 'Glauca'

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 03/05/2011 - 00:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Cupressus arizonica 'Glauca'

Ik heb 2 Cupressusinfo-icon (Spiraalvormen ±100cm.) in potten, en deze in oktober binnen gezet tegen vorst. Na 2 maanden (begin januari) zag ik, dat één Cupressus behoorlijk onder de bladluis zat, de ander wat minder. Ik heb ze meteen behandeld met calypso van Bayer, maar eerstgenoemde Cupressus begon reeds uit te vallen. Ik heb ze begin april weer buiten gezet. Na 1 week reeds was één exemplaar geheel bruin en kalend, de ander voor 75% bruin, maar voor de rest stralend groen. Zijn de bladluizen de boosdoeners, of heb ik de Cupressus te vlug buiten gezet, of had ik ze afgedekt buiten moeten laten staan? Inmiddels is er ééntje overleden, de ander nog voor 25% groen. Voordat ik nieuwe koop, wil ik graag een advies. Alvast dank!

di, 03/05/2011 - 00:42
peterplant

De Cupressusinfo-icon is gevoelig voor een bijzondere luizensoort die giftige stoffen afscheid waardoor takken afsterven. Dit is dezelfde luis die de laatste jaren de Leylandiihagen in grote delen van het land om zeep helpt.
Als je weer Cupressus wilt aanschaffen moet je de plant regelmatig preventief spuiten tegen deze lastige luis. Mijn advies: koop iets anders.

di, 03/05/2011 - 10:24
D_SDennis

Dat zou kunnen wat Peter zegt. Maar twee maanden binnen is wellicht wat teveel van het goede. Deze cupressusinfo-icon kan best wat vorst verdragen, howel niet teveel natuurlijk. Je moet dan een midden vinden in de plant bij strenge vorst naar binnen en bij lichte of geen vorst weer naar buiten. ZO blijft ie gezond en hard. Te lang binnen, te warm wellicht en te weinig licht zorgt voor verzakking waar coniferen nu eenmaal slecht tegen kunnen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag