De bladeren van mijn Pachira Aquatica worden bruin

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 07/10/2002 - 15:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

De bladeren van mijn Pachira Aquatica worden bruin

De bladeren van mijn Pachira Aquatica worden bruin en vallen eraf. Weet iemand wat er met deze plant aan de hand is? En wat ik hier aan kan doen?

za, 12/10/2002 - 19:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Waar staat hij, het is een vorstgevoelige(tropische) boom, verlangen vochtige grond, volle zon en liefst een tropische omgeving. Vermeerderen uit stek in de nazomer (zou ik nu nog durven)(dit vermeld ik erbij, zodat je in het voorjaar toch nog een pachira hebt.) Sorry, ik heb er niet meer kennis over. Shirley.

ma, 04/11/2002 - 13:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb ook zo'n plant in de huiskamer staan. Ook ik heb last van bruin/gele bladeren die afvallen. Ik heb in de winkel waar ik de plant gekocht heb navraag gedaan, zij zeggen dat de plant vermoedelijk teveel water heeft gehad. Ik heb nu een paar weken geen water gegeven en zie dat de plant daar van opknapt. succes ermee. Madelon

di, 31/12/2002 - 14:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook ik heb het hetzelfde probleem gehad. Teveel water blijkt het probleem te zijn. Mijn plant doet het nu al drie jaar perfect en door het gewoon te proberen blijkt hij uitstekend te stekken. Gewoon een tak afknippen en in water zetten. Als hij voldoende wortels heeft in een ruime pot met een mix van pot/stekgrond. Nu alleen het door elkaar draaien van de takken nog onder de knie krijgen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag