meeldauw

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 06/10/2002 - 23:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

meeldauw

Dit jaar werd ik wel heel triest toen de meeldauw zich als een razende verspreidde door bijna de hele tuin. Om te huilen. Weet iemand een goeie remedie hiertegen, ik weet al van melk en natuurlijk de spuitbus, maar daar hou ik niet zo van. Melk vind ik ook een beetje een raar idee.

Alvast bedankt!
Annemieke

do, 10/10/2002 - 19:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

tip: steek een paar luciferstokjes in de aarde. door de zwafel op de luciferstokjes kan de meeldauw verdwijnen

vr, 15/11/2002 - 19:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

er zijn diverse soorten meeldauw valse meeldauw dit is een schimmel die aan de onderkant van het blad zit,maar deze komt zeer weinig in de tuin voor.De schimmel waar u mee te maken heeft is de schimmel die boven op het blad zit als je er met je vinger over wrijft gaat het er af.Deze schimmel komt op de plant als deze gaat bloeien de stopt dan met groeien waardoor hij vatbaarder wordt voor deze schimmel,het beste is om tijdens de groei wat bemesting te blijven toevoegen aan de planten die het meeste last er van hebben. onderandere phloxinfo-icon delphiniuminfo-icon solidagoinfo-icon enz hebben er veel last aan.er zijn wel middellen voor maar dit is niet verkrijgbaar voor de tuin bezitter indien je zwavel zoui kunnen bemachtigen zal dit middel zeker goed werken Je moet het dan wel regematig spuiten

gr Kees 

ma, 12/05/2003 - 10:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Helaas kun je in dit forum je post niet editten achteraf.

Ik heb nog niet geprobeerd om alle zieken delen te verwijderen (mijn vorige post wekt wel die suggestie), maar dat goedje werkt niet, althans dat lijkt.

Onderwerp gesloten