Dracunculus Vulgaris (drakenwortel) planten???

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 11/05/2004 - 17:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dracunculus Vulgaris (drakenwortel) planten???

Kan iemand mij vertellen of ik de knol van de Dracunculus Vulgaris NU nog kan planten? Ik heb begrepen dat hij in het vroege voorjaar al boven de grond komt. Normaliter schijnt hij in oktober geplant te worden maar zou ik het nu ook nog kunnen proberen?

En zijn er mensen die deze bizarre maar prachtige plant in de tuin hebben staan (of gehad)? Graag ervaringen en tips!

wo, 12/05/2004 - 00:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je hem al bezit, gewoon planten.

wo, 12/05/2004 - 01:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo 'de Haan', bedankt voor je antwoord. Inmiddels heb ik wat rond gebeld en heb ik begrepen dat ik 'm nu inderdaad kan planten, dat ie dan gewoon ook opkomt maar dat 'het risico bestaat' dat de bloem niet uitkomt. Maar het schijnt dat je de knol gewoon in de grond kan laten zitten en dat ie dan volgend jaar gewoon in het voorjaar (weer) opkomt en dat ie dan in mei/juni in volle bloei staat.

Heb jij, of iemand anders, ervaring met de Dracunculus Vulgaris? Hoe groot het risico is dat de bloem niet bloeit vanwege het late planten? Ik zou hem zo graag dit jaar nog zien bloeien... maar ik weet dat je niets kan afdwingen, helaas. Het is zo'n bijzondere plant!

wo, 12/05/2004 - 12:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

best niet te dicht bij het terras planten of een zitplaats de bloemis inderdaad prachtig maar de geur die ze verspreid! stinkt naar rotende vlees , dit is speciaal zo om vliegen te lokken om de plant te bevruchten maar niet geschikt voor onze neus

wo, 12/05/2004 - 12:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja hihi, dat weet ik. Ik heb 'm ooit in de tuin 'spontaan' op zien komen. Waarschijnlijk zat ie nog in de grond van de vorige bewoners van mijn toenmalige huis. Er kwam eerst een groene stengel met 2 á 3 bladen, later met zo'n gigantische punt. Raar ding vonden we, wat zou dat nou worden? En toen in 1 nacht zo'n dieppaarse punt met een donkeraubergine kleurig blad... en stínken! Ik vind het een beetje een 'macabere'plant, toen vond ik het gewoon een beetje een engerd! Maar heel bijzonder! Ik heb nu een voortuin van 5 meter diep, waar ik geen last van de geur zal hebben. Ik ben wel heel benieuwd naar de reacties van langslopende buren! Daarom wil ik ook zo graag weten hoe groot de kans is of hij nog gaat bloeien als ik hem nu nog plant... Iemand?

wo, 12/05/2004 - 15:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

normaal moest hij al geplant zijn van oktober, de bloei is in juni dus tenzij het een superplant is zal het wel te laat zijn voor dit jaar, maar je weet nooit wie niet waagt niet wint zegt men

do, 13/05/2004 - 00:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb er geen ervaring mee.
Je gaf zelf aan dat hij al in de grond had moeten zitten, als je hem heb moet je hem gewoon planten, want hij word er niet beter op.

do, 13/05/2004 - 00:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het zijn knollen waar al een 'puntje' uitkomt. Ik zat net te twijfelen of ik ze niet beter gewoon droog in het doosje kan bewaren tot oktober. Maar jij denkt dus dat ik ze beter nu in de grond kan zetten?

vr, 21/05/2004 - 00:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb ze inmiddels maar geplant en wacht met spanning af wat er gaat gebeuren!

do, 10/06/2004 - 18:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoezo stinken,ik heb gezocht naar een lijk.Het stinkt naar dode ratten,

wo, 23/06/2004 - 15:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

bij mij staat hij op het zuiden tegen de muur aan, rondom met roos,bergeniainfo-icon,kattenkruid, lekker in de zon.prachtige plant met groene bladeren aan een mooie groene met rood bespikkelde stam, en dan de mooie diep paarse/rode punt, die uitkomt,alleen de stank ja, maar dat is maar een paar dagen. nu is hij aan het afsterven, dus kan je hem rustig planten, maar of hij uitkomt?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag