Druivenplant snoeien

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 22/09/2002 - 21:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Druivenplant snoeien

Ik heb een twee jarige druivenstruik. Voor het eerst zitten er druiventrossen aan (die overigens klein en erg hard blijven terwijl ik wel gekrent heb en de valse takken heb weggehaald). Wanneer en vanaf waar kan ik de takken snoeien voor een beter resultaat volgend jaar en/of ik de druiventrossen daarbij kan wegsnoeien.

zo, 22/09/2002 - 23:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Maak je nog geen zorgen, volgend jaar heb je weer meer druiven. Het snoeien doe je in de vorstmaanden. Hoe ver en waar? Hangt er van af hoe je de plant laat groeien. Heb je hem tegen een muur geleidt met horizontale zijtakken; laat de zijtakken heel en knip de zijscheuten van de zijtakken op 3 ogen na af. Heb je hem tegen een pergola staan, knip dan alle zijtakken van de hoofdtak(ken) tot 3 ogen af. In het voorjaar gooi je voeding op de grond rond de druif (er is speciale druivenmest in de handel) en dit herhaal je in de zomer. De druiven zijn half tot eind september rijp. Druiven houden van veel water, dus in droge periodes een keer per week een paar uur water geven helpt. Shirley.

zo, 22/09/2002 - 23:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Oja, vergeten, als er trossen worden gevormd, kan je de tak na het 3e blad na de tros afknippen. Zo krijgen de trossen meer licht. En regelmatig de lange uitlopers knippen. Shirley.

di, 23/09/2003 - 16:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

kan iemand mij uitleggen hoe je een druif moet krenten alvast bedankt

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag