Eenjarige planten op natte bagger zaaien

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 27/12/2016 - 20:09
dcslob

Eenjarige planten op natte bagger zaaien

Ik heb een flinke sloot naast mijn tuin die eind februari uitgebaggerd gaat worden. We hebben bedacht om een deel van de tuin wat uit te graven en die aarde als dijkjes te gebruiken. In het aldus onstane bassin wordt de bagger gestort, en die kan daar lekker opdrogen in de volle zon.
Nou zou ik het wel leuk vinden om toch wat groen op die modderbak te hebben van de zomer. Hebben jullie suggesties voor planten die ik in de natte modder kan zaaien (ergens in april ofzo) en die dan lekker aan de gang gaan? Bloemen zijn natuurlijk het mooiste, en als het een bodemverbeteraar is, dan word ik helemaal blij. De bagger wordt later over de tuin verspreid, dus een gigawoekeraar lijkt me niet handig.
Alvast bedankt!

wo, 28/12/2016 - 15:29
fuchsia

U kunt bij een goed tuincentrum of bij een goede zaadhandel een bloemen/weidemengsel kopen en uitzaaien. De planten en bloemen komen dan vanzelf. Wel de uitgebloeide bloemen niet afknippen maar zichzelf opnieuw uit laten zaaien. Dor loof steeds verwijderen zodat de grond arm blijft.
Succes

vr, 30/12/2016 - 22:19
dcslob

Dank, komt overeen met wat ik al in gedachten had (en de zak zaad die ik al in voorraad heb). Wist niet of dat ook op natte bagger werkt, maar wie niet waagt, wie niet wint.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag