Eerste keer een eigen tuin

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 27/01/2017 - 22:50
jeroenhaarlem

Eerste keer een eigen tuin

Hallo iedereen,
Via dit forum probeer ik zoveel mogelijk tips te krijgen voor het verbeteren van onze nieuwe tuin. Wij zijn sinds vorige maand verhuisd naar een nieuwe woning. De vorige huurders hebben de tuin niet heel mooi achter gelaten dus er is veel te doen. Het is voor ons de allereerste keer dat wij een tuin hebben dus wij weten nog vrij weinig, maar zouden een leuke tuin erg leuk vinden!
Wat denken jullie als jullie de tuin zo zien? Wij zouden het leuk vinden om een klein moestuintje te maken met verschillende dingen erin. Moet alles wat er nu in staat er allemaal uit of vallen er nog een hoop planten te redden?
Hoor graag jullie tips/ideeën!

Eerste keer een eigen tuin
za, 28/01/2017 - 00:51
GreenConnection

vanaf zo'n vage foto is natuurlijk niet te zien wat er precies in de tuin staat. Ik zie links een coniferenhaag, achterin wat hagen (mogelijk Liguster), en rechts herken ik een Hydrangeainfo-icon. Als je echt wil weten welke soorten er in je tuin staan, neem dan van elke soort een foto, nummer ze en plaats die hier.

za, 28/01/2017 - 08:55
tuinprins

De foto kan natuurlijk een onjuist beeld geven maar als ik zo naar dat gazon kijk dan lijkt me dit een redelijk schaduwrijke tuin. Schaduw en moestuin gaan niet samen want 99% van de groenten geeft de voorkeur aan volle zon (= meer dan 6 uur zon per dag in de zomer).
Ik kan het mis hebben wat betreft de schaduw. Dus eerst nagaan hoe de ligging is van de tuin en of er voldoende zon komt om een moestuintje te realiseren. Als het een redelijk schaduwrijke tuin is dan zul je je beplanting hierop moeten aanpassen.
Gegroet, de tuinprins

za, 28/01/2017 - 18:57
lousje

Bezint éér gij begint.....m.a.w. doe eerst kennis op: Welke grondsoort heb je, hoe vochtig is je tuin en hoe staat de zon? Moet er aan grondverbetering gedaan worden? Wat wil je in de toekomst? Komen er nog kinderen, dan doe je het beste daar nu alvast rekening mee te houden...zandbak, trapveldje enz. Kijk in je omgeving hoe anderen het doen en vraag ze hoe hun planten heten en hoe ze die onderhouden. Tuiniers praten meestal graag over hun hobby! Ga kijken bij open tuinen en dergelijke. Ga eens naar een volkstuincomplex en vraag, vraag, vraag. Kijk naar tuinrubrieken op televisie. Koop nooit in een opwelling planten als je er geen verstand van hebt. Koop goed gereedschap en leer hoe je dat moet onderhouden. Ga naar de bibliotheek en lees tijdschriften en boeken. Koop een goed boek, er zijn genoeg boeken in de categorie: de beginnende (moes)tuinier e.d. . En die groentetuin? Als er wel zon in je tuin komt,probeer eerst eens een bak, pot of plantentas met goede aarde en zaai of plant daar eenvoudige groente als sla in. Als het warmer wordt vind je in alle tuincentra e.d. plantjes zoal sla, peterselie enz.

zo, 29/01/2017 - 10:17
Azur

En Jeroen? Blij met deze antwoorden?

wo, 01/02/2017 - 10:40
tuinprins

Ik vermoed dat Jeroen de moed al heeft opgegeven en zijn tuintje gaat asfalteren:(

wo, 01/02/2017 - 12:08
jeroenhaarlem

Haha nee nog niet geasfalteerd!!
Ik heb het de komende tijd erg druk met werk dus nog geen tijd genomen om even de tuin in te duiken.
Ik heb zeker veel aan jullie reacties dus bedankt voor jullie tijd/moeite. De tuin ligt op het oosten en er komt niet gigantisch veel zon binnen, dus het idee van een moestuintje wordt nog even geparkeerd. We gaan eerst eens kijken of wat leuks met bloemen kunnen doen. Ik maak binnenkort nog een aantal foto's van de planten die nu in de tuin staan, als een van jullie mij wellicht zou kunnen vertellen of de planten in zo'n slechte staat zijn dat ze er uit moeten zou dat super zijn!
Nogmaals bedankt voor jullie tijd

Onderwerp gesloten