Ervaring met bakker-hillegom?

28 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 19/04/2008 - 14:52
wendykivit

Ervaring met bakker-hillegom?

Hallo,

Ik heb enkele weken geleden planten besteld bij Bakker-Hillegom, maar de helft staat te verpieteren. Ik heb nieuwe plantjes gekregen (daar deden ze overigens niet moeilijk over), en ook deze verpieteren weer (en ja, ik heb me keurig aan de plant-gebruiksaanwijzing gehouden). Ik wil nu eigenlijk mijn geld terug, maar ze zeggen dat ze alleen maar een tegoedbon uitschrijven, waar ik na twee teleurstellingen natuurlijk geen zin meer in heb.
Heeft iemand ervaring met dit bedrijf, en hoe kan ik het het beste aanpakken om toch mijn geld terug te krijgen?

De planten zijn erg duur (duurder dan bij Intratuin). Zo betaalde ik voor een Hortensia bijv €8,95 en ik kreeg een potje thuisgestuurd met één sprietje van 1,5 cm hoog.

Alvast bedankt,
Koen

ma, 07/04/2008 - 12:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Koen.

Enkele jaren terug heb ik herfststijloos besteld bij Bakker. Volgens de folder, roze/paars. De werkelijkheid: wit. Ik heb erover geklaagd en kreeg ook een tegoed bon.
Ik koop er niks meer. De folder oogt mooi. Ga toch liever naar een tuincentrum. Zie je iniedergeval wat je koopt en je hoeft geen verzendkosten te betalen.

ma, 07/04/2008 - 13:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Ik heb na mijn laatste bestelling per email gemeld geen reklame meer te willen ontvangen.
Ze hebben me keurig uitgeschreven niks meer ontvangen.
Keuze genoeg in de tuincentra's en nog leuk kopen ook.

groeten Anja.

ma, 07/04/2008 - 15:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb er één keer wat besteld en het zal ook zeker niet vaker worden....

Ruud

ma, 07/04/2008 - 16:38
phil2

dag,
ook 1 maal besteld doch kan voor dezelfde prijs mooiere en steviger planten
kopen in tuincentrum en vooral ziet ge wat je koopt en is het minder verschieten over de kleine scheutjes die opgestuurd worden.
groetjes philip.

ma, 07/04/2008 - 18:17
blueflower

1x daar besteld maar echt noooooit meer. Zoals Koen al vermeldde, 1 sprietje per plant en dat telde voor alle planten die ik had besteld.
Wel andere planten gekregen na mijn klacht maar weer precies het zelfde.
Nu voortaan maar gezellig naar het tuincentrum waar je ziet wat je koopt en nog goedkoper ook.

ma, 07/04/2008 - 18:40
rondecirkel

Helaas moet ik ook melden ggen positieve ervaring te hebben met dit bedrijf. Vorig jaar bollen gekocht bij Bakker-Hillegom maar die waren bij aankomst al verrot. De schimmel stond op de bollen. Toen ik mijn klacht indiende vertelde ze dat het normaal is als er schimmel op de bollen staat. Ik ben hier niet mee akkoord gegaan waarna ze me (zonder problemen) nieuwe stuurde.......en je raad het al! weer verotte bollen. Toen ik wederom een klacht indiende deden ze erg moeilijk en kon ik een tegoedbon krijgen. Van mij mogen ze die steken op een plek waar de zon niet schijnt!

Klaas

ma, 07/04/2008 - 20:34
pia zz

In het foldertje zijn de planten tig keren mooier dan in werkelijkheid, dus ook hier wordt niets meer besteld.

ma, 07/04/2008 - 21:42
mariekeg

sjonge, hoe kan een bedrijf nu nog bestaan als er zoveel ontevreden klanten zijn?!

ma, 07/04/2008 - 22:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Door een ongelooflijke partij reklame te maken en steeds nieuwe slachtoffers te zoeken.

ma, 07/04/2008 - 22:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Misschien door de reklame rechts in beeld van Bakker.
Je hebt een overvloed aan tuincentra's dan hoeft het bestellen ook minder.

Alex.

di, 08/04/2008 - 02:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Al enkele keren besteld bij bakker,noooooiiiiittt meer,slechte afhandeling .
dahlia`s retour gedaan via postkantoor naar hun postbus nummer [dat kost veel geld].
terug naar huis en het gewone adres gezocht en terug gestuurd,DAT WAS GRATIS GEWOON RETOUR AGFZENDER, ze zijn aan de telefoon ook al niet zo vriendelijk.
een appelboompje besteld[met 5 jaar bloeigarantie]5 jaar gewacht en niks daar,toen heb ik gebeld en ze zeiden [niet meer normaal] dan krijgt u er van ons een extra jaar bij,laat hij dan ook appels geven hehe dacht ik....en ja hoor daarna helemaal afgestorven.
schandalig dat er zo`n winkel is op interneten dan ook nog al die reclame`s U WINT dit en dat,ja hoor krijg je er allemaal van die onzinnige dinge erbij,WAT EEN AFGANG VOOR ZO`N WINKEL en dan sturen zeook nog die MOOI uitziende catalogus, nee voor ons nooit meer.

wo, 09/04/2008 - 01:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook mijn ervaring is slecht. de kwaliteit is matig tot slecht in verhouding tot de prijs. Je kunt veel beter in een tuincentrum planten kopen. Daar zie je de kwaliteit en is echt veel goedkoper. Als je niet beter zou weten dan krijg je prachtige planten en bloemen/vruchten. (Volgens de foto's ) maar dat klopt echt niet.Dat zijn verkooptruukjes.

wo, 09/04/2008 - 13:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik bewaar hun catalogi met een doel: daar staan groeiomstandigheden van planten aangegeven (zon, schaduw etc). Het is de enige info die klopt, de rest klopt niet: noch de kleur, noch het uiterlijk van hun planten.
De geleverde planten zien er echt zielig uit. Bakker beweert dat de planten in 'slaaptoestand' worden geleverd om zo beter het transport te overleven. Nou, het is een heel diepe slaap, en sommige planten ontwaken nooit.

wo, 09/04/2008 - 21:06
pia zz

meer een soort coma dus haha..

wo, 09/04/2008 - 23:38
Miss Bateman

Beste mensen, wat een ontzettend negatieve (en soms ook zeer kinderachtige) reactie op dit bericht van meneer Koen. Ik heb pas sinds afgelopen nov. ervaring met Bakker, maar mijn opa en ouders al langer.

Mijn opa heeft in al die tijd 1 negatieve ervaring gehad, mijn ouders nog geen één. En ze hebben nu prachtige planten in de tuin staan. Mijn moeder zei toevallig van de week nog (toen ze het eerste 'resultaat' weer boven zag komen): Je kunt wel zeker zien dat het kwaliteitsplanten zijn . Overigens ben ik het wel met het commentaar van de reclame eens - een zichzelf respecterend bedrijf zou zich bij 'de leest' moeten houden, lijkt mij.

Ik heb nu alleen de resultaten van de voorjaarsbloeiers en die bevallen mij ook prima hoor (maar: die van ons lokale tuincentrum en zelfs die van de Gamma ook hoor). Vorige week mijn zomer bestelling gehad met 5 prima ogende aardbeienplantjes, sterk en met mooie bladeren. Ik ben benieuwd!

do, 10/04/2008 - 00:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

je kunt zien dat er meer negatieven dan positieve reacties zijn.

dus ik denk dat jullie van geluk mogen spreken met GOEDE PLANTEN.

ik ben benieuwd hoe het verder met jullie planten gaat[dit is niet boos bedoeld.

ik gun jullie van harte goede planten en bloemen.

vr, 11/04/2008 - 23:45
maanzaadje

De planten in de folder zijn overdreven gefotografeerd, nog nooit blauwe rozen gezien in het echt. Of reuzeaardbeien, Bij Bakker wel zeker haha.

Meneer Bakker verdedig je aub, dit is teveel aanval op uw bedrijf

zo, 13/04/2008 - 19:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je mag dan wel geen reklame maken, maar er is wel een bedrijf dat ook via de post planten verkoopt. Daar heb ik wel hele goede ervaringen mee.Daar is wel de kwaliteit goed en de service. Omdat de firma bakker toch ook bij naam werd genoemd ,wilde ik deze ok even noemen. Easyplant geeft vaak een folder uit en die zit vaak in tijdschriften. Maar het blijft toch altijd goedkoper om naar een tuincentrum te gaan. Daar zie je de kwaliteit en kun je zelf de beste planten uitzoeken.

do, 17/04/2008 - 16:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook ik heb 1,5 week geleden voor het eerst plantjes besteld bij Bakker. Als hoofdreden omdat ik niet beschik over een auto en dus niet zomaar 'even' naar het tuincentrum (15km verderop) kan gaan om planten te kopen. In één keer alles per post leek mij makkelijker, voor een keertje.

De geschatte levertijd was 4-5 dagen,inmiddels is het 12 dagen later en is er nog geen plant te zien, zelfs het bedrag is nog niet afgeschreven van mijn rekening.
Ik heb een formulier ingevuld via hun website en daar krijg ik maar geen antwoord op, ze hoeven alleen maar de vraag te beantwoorden wat de geschatte levertijd gaat worden...

Ik ben bang dat dit voor mij ook een één-keer-nooit-weer-actie gaat worden.

do, 17/04/2008 - 18:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

nooit meer denk ik....

als we nu eens al deze berichten versturen naar BAKKER HILLEGOM en dan erbij zeggen dat we allemaal tuinliefhebbers zijn en dat we geen gebruik meer willen maken van hun zogenaamde SERVICE.

eens kijken wat meneer bakker erop zegt!

vr, 18/04/2008 - 17:52
wendykivit

Zoals ik al schreef heb ik (zonder problemen) nieuwe plantjes toegestuurd gekregen ter vervanging van de kapotte/dode plantjes. Tot mijn grote verbazing viel er vorige week een rekening voor die planten in de bus a €31,49! Belachelijk! Ze geven 5 jaar garantie op hun planten, de vrouw die ik aan de telefoon had verzekerde me dat de vervangingsplantjes gratis toegezonden zouden worden (dus ook geen transportkosten), en nu krijg ik voor die plantjes een rekening gepresenteerd! Ik ben in staat om de plantjes díe er nog staan uit de grond te trekken en ze terug te sturen!

Ik heb twee dagen geleden een pissige mail naar Bakker gestuurd hierover, en tot nu toe nog geen reactie gehad.

En voor JV: ik heb 4 weken op mijn planten moeten wachten. Als je Bakker belt kunnen ze je niet zeggen wanneer iets geleverd wordt. 'Ergens de eerste helft van maart' kreeg ik te horen. Precieser konden ze niet zijn. Hoe kan dat nou, een bedrijf weet toch wanneer ze iets af gaan leveren?

GGRRRRR!
Koen

za, 19/04/2008 - 10:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb gistermiddag de planten gekregen. Ze zien er redelijk uit, dus ik ben benieuwd hoe ze het gaan doen de komende weken.
Wat ik wel raar vind is dat het automatisch incasso nog steeds niet is afgeschreven van mijn rekening, terwijl ik de planten al in huis heb. In hun voorwaarden staat dan juist dat ze pas verzenden als er betaald is...
Voorlopig dus nog gratis planten ;)

za, 19/04/2008 - 14:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

koen heeft ze betaald

ma, 05/05/2008 - 01:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook ik heb, evenals mijn zus, alleen maar slechte ervaringen met de Bakker-Hillegom planten.
Inderdaad, de folderfoto's zijn zo aantrekkelijk gefotoshopt, dat je het wil kopen!
Maar de plantjes die binnenkomen zijn soort takjes met worteltjes eraan.
Ik heb me meermaals aan dezelfde Bakkersteen gestoten...
Heb van alles besteld: van klimrozen in 2 kleuren (dit is de enige plant die heeft overleefd, alleen geen 2 kleuren, maar 1 kleur roos en hij is zo pieterig in tegenstelling tot de foto's dat ik er een nieuw bij heb geplant na 4 jaar), rotsplantjes in drie soorten (allemaal dood), appelboompje (dood) etc, etc.
Niets doet het, en mijn zus, die ook meermaals besteld heeft heeft precies hetzelfde meegemaakt meermaals en koopt er nu ook niets meer!

za, 17/05/2008 - 02:11
janwam

Ook ik heb slechte ervaringen met Bakker, voor mij eens en ook nooit meer!
Wat zijn zij onklantvriendelijk, dit heb ik nog nooit meegemaakt.
Ik wilde alleen maar een orderbesteiging hebben van wat ik op het internet had besteld, daar ging het mij om.
Ze reageren niet op emails op brieven zelfs op een aangetekende brief word niet gereageerd.
Ik kreeg een deel van mijn bestelling uitgeleverd, een mini nectarine boomje, (is gewoon een tak met 3 zijtakjes met 3 blaadjes, zit niet eens een kluit aan, nee 1 worteltje in een nat doekje gewikkeld en dat moet het doen?
Een vlinderstruik, is een takje en daar staat dan bij (ik ben in ruste) in mei?,
Nou ik zit nog te wachten op een spatje groen.
Uiteindelijk nadat ik geen reactie van hun kreeg op al mijn mails etc.heb ik de rest van de bestelde order geannuleerd en wat gebeurd, tuurlijk sturen ze het in eens af.
Ik heb alles zo weer retour gestuurd.
Laten ze het maar bekijken.
Ik ben naar een tuincentrum bij mij in de buurt gegaan en heb de rest van de planten daar gekocht.
Wat al vaker is gezegd, daar zie je wat je koopt en je bent uiteindelijk nog goedkoper uit.
Zo dit ben ik kwijt, wat een frustratie

za, 17/05/2008 - 16:49
KalOnly

Oordeel zalf aan de hand van mijn mailwisseling met Bakker Hillegom. Helaas een wat eenzijdige communicatie, daar er niet wordt gereageerd op mijn herhaalde berichten. Geen nieuwe producten, geen creditnota, geen reactie - niets van dat alles. Verbazingwekkend welke arrogantie men zich meent te kunnen aanmeten.
============================
Geachte,

Ik wil toch graag mijn ervaring met uw bedrijf delen.
Na mijn bestelling duurde het twee dagen voordat ik een bevestiging ontving. Vervolgens weer niets: geen bericht over verwachte leverdatum. Wel een zeer vriendelijke telefonische klantenservice. Blijkbaar was u net overgestapt op een nieuw systeem. Ook de levering verliep niet vlekkeloos: twee keer werd mij gemeld dat de goederen onderweg waren – de tweede keer klopte dat gelukkig ook. De grootste teleurstelling echter bij ontvangst: 3 ienemini palmpjes (volgens de omschrijving 40 cm groot – zelfs inclusief pot haal ik dat niet), niet het juiste aantal margrieten (wel correct gefactureerd) die ook nog heel klein blijken te zijn en naar nu blijkt het klapstuk: 9 rozen (zonder pot) die direct door mij zijn geplant maar na ruim anderhalve week niet levensvatbaar blijken te zijn. En voor dit alles vraagt u mij 114,75 over te maken. Een heel bedrag dat bij normale levering en kwalitatief goede/grote producten wellicht nog redelijk is, maar in dit geval absoluut niet.
Voor mij nooit meer Bakker Hillegom.

do, 29/05/2008 - 19:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb zelf ook ervaring met Bakker Hillegom, maar deel jullie mening niet. De planten zijn klein bij ontvangst, maar wat wil je met een postorderbedrijf, ze kunnen moeilijk bomen van drie meter versturen lijkt me.
Echter, de kleine plantjes schieten al snel uit en groeien naarmate de tijd vordert groeien ze uit tot prachtige planten. Verder is er de groei- en bloeigarantie en worden de plantjes die niet aanslaan keurig herleverd. Kortom, hulde voor de service en ik blijf mijn plantjes bij Bakker Hillegom kopen.

Cindy

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag