Eucalyptus gunni van 1 jaar oud verplaatsen

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 25/08/2011 - 14:52
Kocki

Eucalyptus gunni van 1 jaar oud verplaatsen

Vorig jaar rond deze tijd heb ik 2 eucalyptusinfo-icon-boompjes geplant in mijn border. Vind ze nog steeds mooi maar ze groeien de pan uit!
Had wel ergens gelezen dat het snelle groeiers zijn, maar niet geweten dat het zó snel gaat. Ik heb ze inmiddels al 2x gesnoeid.
Ze staan in een vrij smalle border, dicht tegen een muur aan.
Aangezien ik recent pas las dat ze een aardig (agressief) wortel-gestel hebben, ben ik bang dat ze de muur van de buren gaan aantasten.
En omdat ze toch minder plaats hebben in de border dan ik dacht, wil ik ze graag verplaatsen naar de voortuin. Nu lees ik overal dat dat niet wordt aangeraden bij eucalyptussen, vooral geen oudere. Mijn boompjes zijn ongeveeer 1 jaar oud. De stammen zijn al 4x zie dik geworden dan toen ik ze kocht en ze zijn zo''n 2 meter hoog. Is het toch mogelijk om ze te verplaatsen? Is dat geen enorme klus om ze eruit te krijgen en niet te vergeten: overleven ze het wel?
Ik wil het z.s.m. doen. Kan dat nu of in de herfst?

do, 25/08/2011 - 20:26
Tenzi

Ik weet niet of verplaatsen nog lukt, maar let op met deze bomen.
Ze waren bij bij binnen hele korte tijd meer dan zes meter hoog.
Ze stonden in een redelijk vochtig stuk van de tuin en maakten daardoor waarschijnlijk niet zo heel veel wortels. Met een harde storm in de winter (de boom houdt natuurlijk z'n blad) is de grootste omgewaaid op de schuur van de buren. Gelukkig viel de schade mee, maar houdt daar wel rekening mee.
Mijn tuin is redelijk rondom ingebouwd, dus de wind is altijd al wel afgezwakt en toch is de boom omgewaait.
Ik heb nu Eucalyptusinfo-icon neglecta (zelf gezaaid) die na drie jaar nu 2 meter hoog is. Het is een kleinere boom die meer struikachtig blijft, maar net zo mooi blauw is.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag