Ficus Binnendijkii Amstel King verliest veel blad

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 06/03/2010 - 17:58
quercus

Ficus Binnendijkii Amstel King verliest veel blad

Ik heb een vraag over de verzorging van de Ficusinfo-icon Binnendijkii Amstel King.
Mijn schoonmoeder heeft al een paar jaar een vrij grote Ficus Binnendijkii Amstel King in huis staan. Vorig jaar is zij 8 maanden in het ziekenhuis en vervolgens verpleeghuis opgenomen geweest en heeft de plant bij ons gebivakeerd. Daarna is zij weer 8 maanden thuis geweest en is de plant terug gegaan naar haar huis. Nu is ze weer in een verpleeghuis maar hoopt binnen niet al te lange tijd weer thuis te komen, dus hebben we de plant toch maar gelaten waar hij was.

Toen de plant vorig jaar bij ons stond verloor hij regelmatig wat blad. We gingen er van uit dat de verhuizing en het seizoen daar de oorzaak van was.
Toen de plant weer terug bij mijn schoonmoeder kwam verloor hij ook regelmatig blad, maar dat wordt steeds meer zodat hij er behoorlijk armetierig uit begint te zien.

We hebben de plant nu direct voor het raam gezet en de vitrage open zodat hij goed licht krijgt. Hij krijgt regelmatig een beetje water zoveel dat de grond net nat is en we zijn ook begonnen met plantenvoeding eens in de maand.

We willen graag weten of we hier goed aan doen en of het mogelijk is dat de plant zich weer herstellen zal.

Met vriendelijke groet,

Helma van Eijk

za, 06/03/2010 - 18:38
D_SDennis

Wat je doet is denk ik goed. Ze kunnen in de winter toch wel een hoop blad verliezen, zeker als ze wat donker staan. Ik zou de plant ook nog eens verpotten in een iets grotere pot met wat verse potgrond. Meestal reageren ze daar heel goed op. Dit samen met de maatregelen die je al neemt en de lengende dagen....moet goed komen. Succes.

za, 06/03/2010 - 19:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mogelijk staat de plant bij afwezigheid van de bewoner te koud. Ik neem aan dat er niet volop gestookt wordt.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag