Flamingoplant

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 10/06/2012 - 13:44
HanenHen

Flamingoplant

Ik heb een Flamingoplant: Anthùrium andreánum. Die naam vind ik niet terug in de plantengids. Vandaar dat ik mijn vraag hier stel. Direct na aankoop en plaatsing in huis vorig najaar werden de schutbladeren donker rood/groen en de bloem werd groen terwijl er geel/roze bolletjes op verschenen. Die gaan inmiddels langzaamaan verschrompelen. Er kwamen echter nieuwe bladeren en schutbladen met bloemen aan. De bladeren waren prachtig glimmend groen en de schutbladen prachtig rood met een mooi gele bloem. Eens in de week zet ik de plant in een lauwwarm bad. Laat het overtollige water weglopen en plaats hem voor de rest van de week voor het raam op het zuiden. Vanaf half mei tot eind augustus staat de zon er niet direct op. Eens in de maand doe voeg ik aan het badwater plantenvoeding toe.
Mijn vraag is: Wat was de mogelijke oorzaak van de verkleuring en krullen van de schutbladeren, het groen worden van de bloem en het ontstaan van de uitstulpingen, de geel/roze bolletjes?
Enige foto's heb ik bijgevoegd.
Bij voorbaat alvast bedankt voor uw reactie.

Han en Hen

Flamingoplant
zo, 10/06/2012 - 13:41
HanenHen

Uitvergroting.

Flamingoplant
zo, 10/06/2012 - 13:42
HanenHen

In goede doen.

Flamingoplant
zo, 10/06/2012 - 14:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit is zaadvorming. De bloeiwijze is bestoven. Het schutblad heeft geen lokfunctie meer en gaat verkleuren/verwelken. Je kunt het zaad laten rijpen, maar het kost de plant veel energie.

zo, 10/06/2012 - 14:56
HanenHen

Hartelijk dank voor uw reactie! Weer een probleem voor mij opgelost. Bedankt en vriendelijke groeten.
Han en Hen

Onderwerp gesloten