Gladiolenplaag bloeit niet meer?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 25/04/2007 - 21:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gladiolenplaag bloeit niet meer?

Ik heb een luxeprobleem: teveel gladiolen...
Ik ben twee jaar geleden in mijn huidige huis komen wonen. De tuin was enorm verwaarloosd - er was zeker 15 jaar niets aan gedaan. Afgelopen jaar heb ik het oerwoud (het wàs erg) veranderd in een mooie tuin.
In deze tuin staan ook, nog uit de oerwoudtijd, gladiolen, die vóór het "grote werk" geel bloeiden. (Ik weet echt niet hoe lang deze er al staan. Jaren en jaren.)
Ik heb nu een heeeeleboel gladiolenblad in de tuin - het is net onkruid, overal komen die "zwaardjes" op... Een deel laat ik (natuurlijk) gewoon staan. Maar een zwaardenbos wil ik niet. Een ander deel wordt dus onverbiddelijk uitgespit. (Als het wil lukken. Hardnekkige knollen hoor: als de knol er niet helemaal uitgaat, komen er gewoon weer nieuwe babyzwaardjes...)
Afgelopen zomer hebben de gladiolen helemaal niet gebloeid, maar voordat het grote werk in de tuin begon bloeiden ze wel: mooi geel. Ik kan me voorstellen dat ze van de tuinmannenschrik een jaar over hebben geslagen, maar denken jullie dat ze dit jaar wèl zullen bloeien?

do, 26/04/2007 - 17:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gladiolen zijn moeilijke bloeiers. Ik heb de mijn allemaal uitgegraven vorige herfst, een deel weggegooid en alleen de beste herplant (in een bak),
Het zijn net tulpen. Wil je ze mooie bloeiend houden, moet je de knollen uitgraven en uitsorteren.

Of jouw gladiolen gaan bloeien? Wie weet? Het lijkt nu al zomers, dus de kans is er.

do, 26/04/2007 - 20:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Volgens mij is het de gele lis.
Dus geen gladiool.

Onderwerp gesloten