Grassen nu tijdelijk verzetten???

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 24/02/2006 - 13:27
LVC

Grassen nu tijdelijk verzetten???

Beste, Op de foto ziet u de grassen die ik tijdelijk ergens anders wil zetten tot dat stukje terug ingericht is. De grassen komen er terug mits aanvullen van wintergroen. Omdat het in het voorjaar lang een kaal plek is en je dan de filter van de vijver ziet staan. Daarom willen we dit meer aankleden! De grond moet ook aangevuld en bemest worden voor die grassen. Groeien niet meer zo uitbundig zoals op foto! Kan iemand mij zeggen hoe we dit het beste aanpakken. Ik heb ergens eens gelezen dat je planten tijdelijk kunt inkuilen? Welke grond of bemesting is het beste voor deze grassen? groetjes

Grassen nu tijdelijk verzetten???
za, 25/02/2006 - 16:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Grassen zijn makkelijk te verplanten, nu is daarvoor het geschikte moment, graaf ze uit waarbij je de wortelkluit zo groot mogelijk houdt en zet ze tijdelijk op een andere plaats. Zorg ervoor dat de wortelkluit vochtig blijft zonder doornat te zijn.

Wanneer je de grassen naar de definitieve plaats plant kan je ze ook scheuren om ze weer vitaler/jonger te maken. Scheuren kan je met een mes of spade, waarbij je de kluiten, afhankelijk van de grootte in verschillende stukken splitst. Doe dit ten laatste in april.

Ivm met de grond, dit hangt te veel af van de grassoort, sommige grassen gedijen alleen in droge zanderige grond, ander gedijen alleen in vochtige zware grond.

Vincent

ma, 27/02/2006 - 09:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk dat het voorste gras Miscanthusinfo-icon sinensis 'Gracillimus' is en het hoge Miscanthus 'Giganteus'. De grond is nu vochtige zure grond vermengt met klei en kiezel erdoor. groetjes

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag