Hedera aan welke kant van raster, wie weet het?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 13/03/2011 - 22:37
Ladder

Hedera aan welke kant van raster, wie weet het?

Onze buren hebben afgelopen week (in overleg met ons) de houten schutting weggehaald en daarvoor een raster met hederaplanten daarvoor in de plaats gezet. Tot mijn verbazing zijn de planten aan onze kant van het hek neergezet. Ik had nl. verwacht dat de planten aan de kant van de buren gezet zouden worden. (Zij wilden een nieuwe afscheiding, zij betalen, hun planten, hun verzorging...was mijn idee).
Kan iemand mij vertellen of mijn gedachtengang zo gek is, of niet?
Plus, ik had vantevoren al wel wat 'werk' aan zo'n soort schutting ingecalculeerd, maar ik kan me voorstellen dat dat misschien wat meer is, als de planten aan onze kant staan?
Ik heb er geen zin in om de boel op de spits te drijven tussen de buren en ons, dat is het me niet waard. Maar vreemd vind ik het wel.

zo, 13/03/2011 - 22:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tja.....een vreemde uitvoering is het wel; om en om, zou nog begrijpelijk zijn geweest.
Maar over een jaar zie je er niets meer van.

zo, 13/03/2011 - 22:46
RdB

Vreemd wel maar qua last, werk of overlast zal het niet uitmaken. De palnten laten zich sowieso niet dwingen en groeien die kant op waar het meeste licht vandaan komt.

Ruud

zo, 13/03/2011 - 22:47
Ladder

Tsja, het licht komt van onze kant...dat wordt snoeien dus..

zo, 13/03/2011 - 22:59
rubo

Ik denk dat jij hele nette buren hebt. Ze hebben jou voor het eerste jaar de mooie kant gegund temeer omdat jij dan ook nog de lichtkant hebt.
Zoals al eerder geschreven maakt het na het 2e jaar niet meer uit en zal je moeten snoeien maar je krijgt er dan wel een mooie dichte en wintergroene schutting voor terug die relatief vrij smal is.
Als zij dit alles dan ook nog betaald hebben dan zou ik me maar stil houden.

zo, 13/03/2011 - 22:57
D_SDennis

Dat denk ik ook. Ik zie geen nadelen voor jou. Heb je wel overeenstemming bereikt over het onderhoud? Een schutting hoef je niet te snoeien, deze hederainfo-icon zeker wel.

ma, 14/03/2011 - 08:46
KRISTOFD

je zal inderdaad de mooiste kant hebben en een beetje snoeiwerk.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag