Help ik heb nog nooit bloemenbollen/zaadje geplant

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 19/05/2004 - 15:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Help ik heb nog nooit bloemenbollen/zaadje geplant

Hallo, ik heb al twee jaar een tuin en heb er nooit iets aan gedaan. Mijn vriend die spit het wel om (ls ik dat zo goed zeg). De gedeelte waar waarschijnlijk gras op zou moeten zijn is helemaal kaal (alleen maar grond). Ik heb ook een perkje met alleen maar grond. Dit is een huurwoning en ik wil niet zo heel veel geld uitgeven maar ik wil het wel wat leuker maken. In elk geval wat bloemetjes in het perkje. Maar ik ben nu volgens mij al laat. Heeft iemand tips voor mij? Kan ik nu nog bloembollen planten of zaadjes strooien?

Ik heb trouwens ook last van katten in de tuin. Ik ben bang dat die alle bloembollen weer uitgraven, want ze graven hier telkens om hun behoefte te doen.

Groetjes, Linda

wo, 19/05/2004 - 18:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Linda, ik kan me voorstellen dat je in een huurhuis geen kapitalen wilt uitgeven aan de tuin. Maar uiteindelijk zit je er zelf (en je buren!) wèl op uit te kijken! Misschien dat je op de kale grond gras kunt zaaien? Dat oogt al heel anders! Of misschien kun je voor een prikje aan gebruikte grindtegels of iets dergelijks komen? Dan heb je al een grasveldje en een terrasje voor bij het huis. Je perkje kun je al gauw voor niet te duur leuker maken met eenjarige plantjes. Ook kleine struiken en/of vaste planten zijn vaak in de aanbieding bij een tuincentrum. Voor honderd euro kom je al een heel eind en zoals ik al zei: je moet er zelf op uitkijken! Een heleboel leuke tips en praktische raad kun je vaak vinden in tuinboeken die je bv. bij de bibliotheek kunt lenen. Ik heb er in ieder geval veel aan gehad! Ik zou zeggen : begin eraan en veel plezier gewenst!

wo, 19/05/2004 - 21:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik woon ook in een huurwoning,ik ben juist heel blij met een tuin.Ik heb altijd op een flat gewoond(niks mis mee,maar ik heb liever een tuin.)En ik ben van plan om hier oud te worden ,dus waarom zou ik geen geld uitgeven aan planten ? Tenzij je van plan bent,om weer snel te verhuizen.Bij onze woningbouw ben je verplicht je tuin netjes te houden (dus geen metershoog onkruid),anders schakelen ze een hovenier in,op jouw kosten uiteraard.En als je geen tuin wil,ga dan op een flat wonen.Of gooi hem vol met tegels (grindtegels vaak gratis afhalen op marktplaats.nl en planten ook)

wo, 19/05/2004 - 21:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ohja,wat katten betreft,dat is moeilijk,er bestaat wel kattenschrik,maar ik weet niet of dat werkt.Het is meer mentaliteit van de eigenaar.Net als met honden,laat je een hond midden op stoep zijn behoefte doen,dan kan je het opruimen,maar een aso laat het lekker liggen. Een kat kan je leren zijn behoefte te doen in een kattebak en niet bij de buren in de tuin ! Ik heb ook katten en die doen het op de bak.(ze komen trouwens mijn tuin niet uit)

wo, 19/05/2004 - 22:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

bloembollen zoals krokussen , tulpen en paasbloemen moet je planten in september, zomerbloeiende bollen kan nog wel ook dahlia's, zaaien kan ook nog kijk achteraan op de zakjes daar staat de maand op wanneer je kan zaaien ,ook op de markt kan je goedkoop 1-jarige plantjes kopen en in supermarkten;of anders van vrienden die overtollige plantjes hebben of buren, even rondkijken je vind meer dan je denkt.

do, 20/05/2004 - 19:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

En met iedereen erover praten natuurlijk, de stekjes worden je van alle kanten aangeboden... Als verjaardagscadeau zijn planten voor de tuin ook heel leuk om te vragen. Je moet natuurlijk wel op een handige dag jarig zijn... Zoals ik in juni. Gratis grindtegels vind je inderdaad op marktplaats.nl en ook iemand die ze wel voor niet al te duur voor je wil leggen - dan gebeurt het netjes. De tuin knapt in één keer op. Je laat dan rondom wat vrij voor (vaste) planten en op de tegels kunnen heel leuk potten staan (kijk weer voor goedkoop op marktplaats) met bijvoorbeeld aardbeiren erin of tuinkruiden. Ruikt lekker, staat ontzettend leuk. Ik koop gewoon de plantjes van de groenteafdeling van C1000 en die doen het prima in potgrond. Koop een tafel (marktplaats weer) met stoelen, is je tuin meteen geschikt voor buiten eten. En zo gaat je tuin langzamerhand bij je huis horen. Zo is het bij mij gegaan, anderhalf jaar geleden was mijn tuin nog een donker koud dennenbos en ik zeer onervaren en nu is het echt heel leuk. Voor je het weet stel je allemaal vragen op dit forum! Oja, en het kan echt snel gaan nu, in deze tijd van het jaar. Begin er gauw aan! Veel plezier!
Oja, die katten. Ze houden niet van cacaodoppen heb ik dit jaar gemerkt. Tussen je planten strooien. Ook heel best tegen onkruiden en bovendien een grondverbeteraar heb ik me laten vertellen.

ma, 24/05/2004 - 19:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Allemaal bedankt voor jullie reacties. En even om het recht te zetten. Ik vind het heel leuk om een tuin te hebben maar ik heb dat nog nooit eerder gehad en hem geen idee hoe ikhet moet onderhouden. We hebben in elk geval geen onkruid in de tuin mijn vriend die harkt altijd alles netjes weg. Ik heb zaadjes voor gras gekocht en bloemzaadjes. Ik hoop dat het lukt. We hebben nl. al eens eerder bloemzaadjes gestrooid maar die kwamen helemaal niet uit.
Als deze niet uitkomen ben ik gewoon van plan om plantjes te kopen en die te planten.

Nogmaals harstikke bedankt. En ik hoop binnenkort een leuk tuintje te hebben.

ma, 14/06/2004 - 18:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb ook geen verstand van tuinieren, grwoon doen.
erg leuk ik heb zomerbollen geplant gezellig allemaal in een mand.staat nu vol en moet nog gaan bloeien.ik heb een gebroken hartje gekocht in een pot en wat denk je wat 2x zo groot geworden.ik heb viooltjes(leuk eind winter)en in het voorjaar heb je superviolen wel de uitgebloeide eruit halen,echt geloof me gewoon doen water geven en de uitgebloeide bleomen eruit en je komt een heel eind naar mijn ervaring(die is een paar maanden)veel plezier groetjes.....

Onderwerp gesloten