Roos die niets doet

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 19/05/2004 - 18:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Roos die niets doet

Enkele weken geleden heb ik een trosroos gekocht (Rosainfo-icon (F) Korbin) en in onze voortuin geplant. Ik heb deze gekocht bij een tuincentrum, het was een gesnoeide plant er zaten nog geen uitlopers aan. Hij staat nu al enkele (ongeveer 5) weken in de tuin maar er gebeurt niets. Geen uitlopers, geen blad, helemaal niets. Het is niet verhout, de stengels zijn nog wel redelijk 'mals'. Zou hij dood zijn? Of kan hij later nog gaan uitlopen?

wo, 19/05/2004 - 19:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kan zeker nog uitlopen. Zou zeker nog een maand wachten en water geven.

wo, 19/05/2004 - 20:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Oke, dat is fijn om te weten. Water heeft ie genoeg gehad. Na het planten enkel regen gehad en ik sproei bij droog, warm weer dagelijks. Heb tevens rozenmest toegevoegd tijdens het planten. Als er over een maand nog niets is gebeurd? Weghalen?

wo, 19/05/2004 - 21:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

en terug gaan naar het tuincentrum.

wo, 19/05/2004 - 22:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik kan toch niet teruggaan naar het tuincentrum met een plant die al weken in de grond staat?

do, 20/05/2004 - 00:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij het planten van een nieuwe roos is het van belang dat de entplek (verdikking waar de rozenstruik is geent op een wortelstelsel) een a twee cm onder de grond zit, de roos goed aanduwen bij het planten anders zal hij t niet of matig doen, gedroogde koemest inharken en de eerste 14 dgn iedere dag bewateren. Het eerste jaar regelmatig bewateren, rozenmest in april en voor en na de 1e bloei. Ik zou hem eens licht uitgraven om te zien of er al wortels zijn bijgekomen. Evt zou je terug kunnen gaan naar t tuincentrum. Kijk ook eens op de site van Belle epoque, hier staat exact de bloeitijd van jouw roos en allerlei tips voor verzorging van rozen. Verder heb ik slechte ervaring met rozen van tuincentra, wel goedkoop maar matige kwaliteit. succes ermee

do, 20/05/2004 - 16:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er zijn verschillende mogelijkheden dat de roos niet groeit. De meeste zijn al besproken. Maar een roos kan nooit op de plaats van een andere roos gezet worden. Dan zal hij het niet goed doen.
Ook te veel mest bij het aanplanten is verkeerd. Je kunt dan wortelverbranding krijgen.

do, 20/05/2004 - 20:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je je aan het plantvoorschrift hebt gehouden,en er gebeurt niets,dan doen ze echt niet moeilijk bij tuincentra.tenminste bij intratuin niet is mijn ervaring.Altijd proberen,misschien eerst vragen,voordat je gaat graven.

zo, 30/05/2004 - 02:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kunt zeker terug gaan met jou roos, zeker bij intratuin wel even de kassabon meenemen, en ik moet zeggen dat intratuin wel degelijk goede rozen verkoopt maar het probleem blijft dat het gewoon geen gemakkelijke plant is.

Onderwerp gesloten