Hoe worden oleanders gestekt ?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 27/06/2003 - 09:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoe worden oleanders gestekt ?

Hallo luitjes,
Ik kom net terug uit Zuid Frankrijk. Ik heb wat takken van oleanders meegebracht in een laagje water. Kan ik ze gewoon in een emmer met water laten staan zodat ze gaan wortelen of moet ik er iets anders mee doen ? Wie heeft er verstand van of ervaring mee en wil me er iets meer over vertellen?
Bedankt !
Johan

vr, 27/06/2003 - 23:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Johan,

Ik hoop dat het je lukt om ze zo te stekken.
Maar ik denk het niet. Ze hebben namelijk een hoge temparatuur voor een lange periode nodig(aantal maanden boven 28 graden) willen ze goed aanschieten.

Als de takjes al echt houtachtig zijn zou ik ze met stekpoeder in kleiachtige aarde zetten.
Dan heb je de meeste kans.

Makkelijker zou zijn om hier bij een tuincentrum een oleander te kopen en deze in je tuin op een zonnige plaats te zetten. Deze dan in oktober helemaal terugsnoeien (totdat er nog maar een paar blaadjes aanzitten) ook al ziet hij er mooi uit. En dan op een lichte koele plaats in huis laten overwinteren tot 15 mei.

Je zult zien dat hij nog mooier terugkomt. Bloemen krijgt hij namelijk alleen in de nieuw scheuten.

succes!

za, 28/06/2003 - 01:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tip: Kijk alstublieft uit met oleanders deze kunnen 2x per jaar het sap afstoten genaamd stonedia, wat een hallucinatie kan verzoorzaken dus wees gewaarschuwd!

Marco schenvisch

za, 28/06/2003 - 21:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Weet je zeker dat het niet drie keer per jaar is? Maria

ma, 30/06/2003 - 12:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

mijn stekken hebben nu wortels na 2 maanden in een glas water voor het raam maar nu? riet [dot] deutekomattiscali [dot] nl (wel om de 3dagenschoonwater)

ma, 30/06/2003 - 17:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je stekken zijn beworteld in water, nu moet je de wortels laten verzanden.Pot de stekken op en houdt de grond een tijdje modderig, de wortels moeten langzaam wennen aan aarde, dat lukt prima op deze manier.Zelf stek ik oleanders altijd met stekpoeder in speciale stekgrond, na een aantal weken hebben ze dan wortels.

Onderwerp gesloten