Honderdduizenden Rozenblaadjes

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 25/06/2004 - 15:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Honderdduizenden Rozenblaadjes

Wij hebben pas een nieuw huis gekocht en hebben nu dus voor het eerst een megagrote tuin. De tuin is aangelegd door de vorgige eigenaar dus voor ons was het een verrrassing hoe de tuin er in de zomer uit gaat zien?

Over het algemeen ziet het er mooi uit (tuin was wel sterk verwaarloosd maar begint na wekenlang onkruid wieden op te knappen).
Maar ik heb bij de voordeur en langs het paadje naar de voordeur altijd een gigantische bende van de rozenblaadjes op de grond. ALs het maar even regent of waait is het helemaal wit op de grond. Ook waait het overal heen..de rozen (20 struiken) doen het gigantisch goed maar kan niet zien wanneer een roos op het punt staat om de blaadjes te laten vallen? Tja...geen tuinvrouwtje!

Wat kan ik hier tegen doen? Het ziet er namelijk ontzettend slordig uit. Ook kan ik er moeilijk tussen komen met een hark o.i.d want ze groeien erg dicht op elkaar en blijf overal aan hangen met mijn kleren! :-)

Dus...rozentips?

vr, 25/06/2004 - 15:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

als ze te dicht staan kan je ze uitdunnen om de andere plant uitdoen bv. en ergens anders planten (als het blad eraf is in november ong.), rozen laten hun blad vallen als ze uitgebloeid zijn, je kan ze ook afknippen en vazen ermee vullen maar dan ben je buiten de bloemen kwijt, de blaadjes dagelijks opvegen iets anders zit er niet op, sommmige vinden dit zelfs romantisch

di, 29/06/2004 - 02:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

precies. Ik vind het heerlijk elke ochtend die blaadjes opvegen. Je kunt er goed bij denken onder het vegen en je hebt lichaamsbeweging. Maar inderdaad het is een bijzonder goed rozenjaar.

wo, 30/06/2004 - 15:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Koop een bladzuiger, dan is het een fluitje van een cent!

Zelf gooi ik de rozenblaadjes altijd op de aarde, want ze composteren heel snel en da's goed voor de grond.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag