hortensias zien er niet uit

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 23/04/2011 - 18:04
peter42

hortensias zien er niet uit

Hoi, ik heb een paar hortensias alweer een aantal jaren in potten staan, en die heb ik vorig jaar allemaal helemaal kort gesnoeid omdat ze veel te lange takken kregen, en dat zag er verschikkelijk lelijk uit, maar nu is het weer hetzelfde verhaal. Heeft iemand een idee wat ik verkeerd doe en wat ik kan doen om er weer een beetje vorm in te krijgen?
Ik moet er wel eerlijk bij vertellen dat ze onder mijn boom staan, dus in de schaduw, want in de pot verdragen ze geen volle zon, en gaan de takken dus het licht opzoeken, en een andere plek is er gewoon niet waar ik ze neer kan zetten, dus zit ik er over te denken om ze weg te doen, want mooi is het niet meer.

hortensias zien er niet uit
za, 23/04/2011 - 18:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

De planten zijn net aan het uitlopen en nog niet volgroeid. Wacht nog even met weg doen.

za, 23/04/2011 - 18:35
lousje

Misschien zijn hortensia's niet de meest geschikte planten voor een kleine tuin.Er schijnen kleinere soorten te zijn, mogelijk is dat beter?

za, 30/04/2011 - 23:24
Cathyindetuin

U kunt de hortensia's ook flink kort snoeien. Ze bloeien dan het eerstvolgende jaar niet of nauwelijks omdat de bloemen op oud hout groeien.
U kunt dan de vorm veel beter begeleiden. Geef ze goede hortensiaaarde/ -mest en indien mogelijk wat zonlicht (mag ook getemperd).

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag