Hosta 'sum & substance'

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 09/09/2006 - 02:19
mar.ko

Hosta 'sum & substance'

Deze grote geelgroene Hostainfo-icon 'Sum and Substance' zou minder/niet gevoelig zijn voor slakken. Helaas worden ze bij mij net zo hard door slakken aangevreten als de kleine groengrijze Hosta tardiana, die ook minder gevoelig voor slakken zou zijn?
Hebben meer mensen hier last van? En zo ja/ of nee wat doen jullie er aan. ( behalve de bekende slakkenkorrels, schelpen of scherp zand en vaseline op de pot.
Of bier waar je alleen maar slakken mee aantrekt.
Ben erg benieuwd!

Groeten Marja

za, 09/09/2006 - 23:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hij zou inderdaad minder gevoelig zijn en zeker niet ongevoelig. Maar honger maakt rauwe bonen zoet en de explosie van slakken in de maand augustus heeft er voor gezorgd dat de Hostainfo-icon's allen zwaar aangevreten zijn. Slakkenkorrels e.d. weiger ik pertinent te gebruiken want er broeden zowel lijsters als egels in mijn tuin en die vind ik belangrijker dan schadevrije Hosta's. Dus gewoon hopen dat ik volgend jaar weer wat minder slakken heb. Overigens heb ik minder schade als ik composterend materiaal laat liggen in de buurt van de Hosta's (NIET er onder of te dichtbij, het is de bedoeling de slakken weg te lokken!), maar dit jaar helpt niets.

M.vr.gr.,

Ruud

zo, 10/09/2006 - 00:14
wolf60

Helaas, Marja, het is een echt slakkenjaar... Ook mijn 'slakresistente' hostainfo-icon's zijn flink aangevreten...
In tegenstelling tot Ruud gebruik ik wel slakkenkorrels, maar uitsluitend de Escar Go van Eco Style. Ook mijn egel, lijsters, merels enz. zijn me liever dan ongeschonden hosta's. Verder ga ik elke avond gewapend met zaklantaarn, bloempot en handschoen slakken vangen. Ik begon met zo'n 100 op een avond, nu kom ik met een stuk of 10 van die griezels terug. Daarna gooi ik ze in het parkje vlak bij mijn huis langs de sloot. Ik heb de oorlog niet gewonnen, maar kom zeker ook niet als verliezer uit de strijd!
Heel veel sterkte gewenst - het wordt volgend jaar vast beter. Weet je dat er ook mensen zijn die geen 'slakgevoelige' planten in hun tuin zetten?
Groet, Jeannette

zo, 10/09/2006 - 01:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Ik weet niet of het al ergens staat.

Smeer onder de potrand een dikke laag vaseline daar komen de slakken niet doorheen.
Een tip die ik heb gekregen en met tevredenheid toepas.

Groet.

zo, 10/09/2006 - 12:35
sugar

Koffiedik zou ook moeten helpen, maar eerlijk gezegd heb ik dat niet gemerkt hier. Mijn basilicum helemaal overstrooid met koffie werd evengoed kaalgevreten.

Cacaodoppen werken één-twee weken, maar daarna is het ook gedaan.

Verder kan je ook aaltjes gebruiken, maar dat is redelijk arbeidsintensief.

Ik ga iedere nacht vangen (als het vochtig is, anders heeft het geen zin) en begin de populatie onder controle te krijgen. Ik gooi de slakken dan in een bakje water met zout, zodat ze direct dood zijn.
Aangezien ik nu ook kleine zwarte slakjes heb die totaal niet te zien zijn op mijn bodem, en deze beesten vooral planten op de bodem afvreten, heb ik Escar-Go gestrooid, onschadelijk voor vogel , egel of kat

In de VS wordt redelijk wat gebruik gamaakt van sproeien met ammoniak (op de slakken zelf, dus 's nachts uit te voeren). Ze gebruiken een 10% oplossing van huisammoniak, dus 1% ammoniak. De ammoniak zet zich om tot meststoffen, dus OK voor de planten en de slakken schuimen weg.

Als je een afgesloten tuin hebt zou je tenslotte nog een parelhoen kunnen overwegen. Die zijn verlekkerd op slakken en eten geen groen

sugar

zo, 10/09/2006 - 13:04
mar.ko

Allen bedankt voor de antwoorden. Eigenlijk heb ik de meeste methodes al eens geprobeerd. Misschien gewoon accepteren of andere planten nemen. Maar ik vind m'n Hostainfo-icon 's zo mooi!
Die parelhoen lijkt me ook wel leuk, maar ik heb ook 2 katten en een hond. Dat gaat vast niet goed.

Marja

wo, 27/09/2006 - 01:36
adriolo

als ik de grootte van het blad van sum and substance bekijk en naar die slak....tja dan mag ie wel ff een stukje hebben.....maar ik moet hem niet betrappen, want dan heeft ie pech!

Onderwerp gesloten