Ideeen voor petieterig stukje grond?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 12/09/2008 - 16:39
wendykivit

Ideeen voor petieterig stukje grond?

Hallo,

Wij hebben een klein tuintje, maar het lukt me niet om het leuk ingericht te krijgen.De 3 hortensia's links in de hoek wil ik graag houden, en de Hibiscusinfo-icon en de Erodiuminfo-icon rechts ook. Verder mag alles verplaatst/ verwijderd worden. Ik zou niet weten wat ik vóór de Hortensia's neer moet zetten. Het liefst iets met blauwe bloemen. Hebben jullie ideeen? Ik hoop dat jullie het nier erg vinden dat ik om advies vraag voor de inrichting, maar een tuinarchitekt inhuren voor die paar vierkante meter vind ik erg duur worden ;-)

Alvast bedankt,
Wendy

Ideeen voor petieterig stukje grond?
vr, 12/09/2008 - 16:41
wendykivit

En nog een foto...

Ideeen voor petieterig stukje grond?
vr, 12/09/2008 - 16:51
wendykivit

Voor de volledigheid: (van links naar rechts)
* Roze, blauwe, en witte Hortensia (in de hoek een Salixboompje).
* Vóor de Hortensia's staan 3 Azalea's, en dáárvoor 2 Hostainfo-icon's
* Rode zonnehoeden, met daarnaast een Hibiscusinfo-icon en Erodiuminfo-icon. Daar staat ook nog een Rodondenrond tussen gepruts (ja, ik weet het, die staat daar volledig verkeerd ;-).

Groetjes,
Wendy

za, 13/09/2008 - 11:16
beate

Nou, zo fout ziet het er toch niet uit?
Alles is nog redelijk klein,maar geef het de tijd en je tuintje is volgroeid.De hortensia's en de hostainfo-icon's worden groot hoor. Misschien kun je de nu nog kale plakken tijdelijk opvullen door hier en daar wat keien neer te leggen en wat bodembedekkers te planten. Ook zou je wat bollen op de lege plekken kunnen planten (krokus/blauwe druif/lage tulpjes) en dat geeft al heel wat opvulling in het voorjaar.
Zelf zou ik tegen het kale muurtje een klimmer zetten (clematisinfo-icon?)
Als je langs de strakke afscheiding b.v. campunala zet, die er wat overheen gaat hangen, wordt het wat speelser. Je zou ook nog een stamroosje kunnen overwegen om dat ertussen te zetten,maar misschien wordt het al te vol ervoor. Succes,Beate

za, 13/09/2008 - 15:46
wendykivit

Hey Beate,

Bedankt voor je reactie. Misschien moet ik idd wqat meer geduld hebben.
De houte schutting laten begroeien had ik ook al overwogen, maar hij is maar 160 CM hoog. Kan ik een Clematisinfo-icon horizontaal laten groeien?

za, 13/09/2008 - 21:11
beate

Met wat hulp kun je de clematisinfo-icon wel wat leiden,bovenin komt wel het zwaartepunt van de bladeren en bloemen. Klimroos is heel goed horizontaal te leiden.Maar eigenlijk bedoelde ik om het muurtje te laten begroeien,maar beide zijden laten begroeien is denk ik nog mooier. Je kunt ook kamperfoelie overwegen,maar let wel even op de schaduw/zonplek. Orienteer je maar wat op dit forum bij de diverse klimmers die er genoemd zijn.
Groet, Beate

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag