Is de Cephalotaxus ook giftig voor honden?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 25/05/2005 - 00:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Is de Cephalotaxus ook giftig voor honden?

Ik wil graag weten of de Cephalotaxusinfo-icon Harringtonia Fastigiata (Knoptaxus) ook giftig is voor mens en dier en met name voor honden. Van de gewone taxusinfo-icon 'de venijnboom' weet ik dat die zeer giftig maar van deze Cephalotaxus kan ik er niet achter komen en het staat ook nergens vermeld. Wie o wie kan mij helpen want ik wil niet dat mijn honden gevaar lopen! Ik zou ook graag weten wat er evt giftig is alleen de bladeren of bast of alles. Bij voorbaat dank voor iedere reactie.

ma, 30/05/2005 - 00:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo FAM de Wit, ik zou er maar van uit gaan van wel omdat het toch family is van de gewone taxusinfo-icon.
Heb je puppies dan moet je zeker uit kijken omdat die alles op eten zelfs stenen, heb je oudere honden dan hoef je normaal gesproken niks tevrezen, want het is echt zo zelden dat een oudere hond planten eet, wel gras.
Sind's ik weet wat er allemaal giftig is, ben ik er achter gekomen dat 40 % van mijn tuinplanten giftig is, en ik laat ze gewoon staan.
Heb zelf 2 jack russells van bijna 12 en 13 jaar.
Dus uitkijken bij jonge honden en kleine kinderen, want dan veranderd de zaak.
Groeten en suc6 met je verdere zoek tocht, Jerry

zo, 29/05/2005 - 17:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Chepholotaxus (Cephalotaxaceaeinfo-icon) is inderdaad ook giftig, het bevat cephalotaxine en harringtonine. Een gif wat ook gebruikt wordt in de strijd tegen kanker.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag