japanse tuin

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 03/08/2003 - 13:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

japanse tuin

hoe kom ik aan mossen voor mijn tuin en hoe verzorg ik die.

wo, 10/09/2003 - 22:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo

Mossen zin vaak moeilijk te krijgen en als je ze hebt is het ook nog niet zo makelijk om ze goed te houden. Wij hebben ook een Japanse(oosterse)
tuin. Hier in hebben we inplaats van mossen andere bodembedekkers
gebruikt.o.a. leptinellainfo-icon, ophiopogoninfo-icon japonica minor, stekelnoot,hypsola,
saginainfo-icon subulata. Deze planten vervangen dan het mos ook wel goed.
En zijn minder moeilijk te verzorgen.
annie

wo, 02/06/2004 - 20:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste anoniem,
Je kunt de grond schoonmaken, beetje aankloppen en vochtig houden, terwijl je de zuurgraad rond de pH5,5 houdt, desnoods middels een scheut azijn dor het sproeiwater.
Vochtig houden en geduld hebben, en consequent de onkruiden eruit trekken. Het mos komt vanzelf. Kan even duren, vooral als het een erg zonnig stukje is, maar er zijn mossoorten die het in Nederland op daken doen, dus droogte/zoninstraling is geen probleem.
Ik haal zelf plaggen van buiten, uit bossen (zal wel weer niet mogen) en bermen. Lossteken met een troffel, en in de tuin in losse grond leggen. Randjes beetje onderstrooien met grond en aankloppen. Eventueel ijzerdraadbeugeltjes erin drukken, want merels beginnen eraan te plukken om wormpjes te vangen. Kill the basterds...
Nathouden. Hoe meer mos het doet, hoe meer er vanzelf begint te groeien, maar neem er een paar jaar voor voordat het wat lijkt.
Wij zijn nu 3 jaar bezig, en het begint wat te lijken.
Let vreselijk goed op of je geen liggend vetmuur erin krijgt. Men noemt het ook wel schots mos, en laat 't z'n gang gaan, maar het is geen mos en vormt een soort eenkleurig gazon. Saai!
Succes ermee.
Emphyrio

Onderwerp gesloten