Kamerplanten naar buiten?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 17/05/2004 - 17:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kamerplanten naar buiten?

Doe ik er mijn kamerplanten (o.a. ficusinfo-icon robusta, madagascar palm, drakenbloedboom, begoniainfo-icon, lepelplant) een plezier mee door ze nu, na de ijsheiligen buiten te zetten? En dan na de zomer weer naar binnen? Of zijn ze liever binnen? Of wordt de overgang van buiten weer naar binnen ze straks fataal? Ik heb toch het idee van planten horen buiten, in de frisse lucht. Of niet?

ma, 17/05/2004 - 18:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Wij zetten de meeste kamerplanten buiten in de zomer. Wel in de schaduw; ze groeien dan heel goed en mooi uit. Als je ze dan na de zomer weer naar binnen haalt kunnen er wel wat aanpassingsproblemen opduiken door de droge lucht in huis, maar ze redden het wel hoor. Hoogstens wat bladval de eerste weken na het binnenhalen.
Pieter

di, 18/05/2004 - 00:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je binnenplanten zomers buiten zet, eerst an de zon laten wennen. Verder zie eerste reactie.

di, 18/05/2004 - 21:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zeker in de schaduw,doe ik ook elk jaar.Had dit jaar mijn ficusinfo-icon tijdelijk in de volle zon (niet langer dan 3 uur,gelijk diverse verbrandde bladeren).Het gaat heel snel.

vr, 01/07/2005 - 22:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

dat kan niet echt kwaad, maar als de temperatuursverschillen tussen binnen en buiten te groot zijn kunnen je kamerplanten sterven. zorg er wel voor dat ze niet in de felle zon staan want anders drogen je planten uit. als het heel warm is zou je ze best ook twee keer water geven per dag.

Onderwerp gesloten