Kan ik een dikke buxushaag nog snoeien?

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 07/10/2006 - 15:34
peter48

Kan ik een dikke buxushaag nog snoeien?

Ik heb een buxushaag staan van ca, 100 cm hoog en 80cm breed, kan ik deze nog snoeien tot snoeien tot was normalere proporties van ca 40 hoog en 30 cm breed. Van buiten staan ze er nog mooi groen bij, maar de binnenkant is natuurlijk niet groen.
Wanneer kan ik het beste snoeien en kan ik weer een groene haag verwachten na het snoeien?

za, 07/10/2006 - 18:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik dacht dat je die kon snoeien tot 21 augustus.....

zo, 08/10/2006 - 13:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Honderd meter hoog is erg hoog hoor. Heb je weer aan de fles gezeten?
Maar alle gekheid op een stokje. Jaren geleden heeft een buurman in het voorjaar zijn Buxushaag van tachtig centimeter hoog teruggesnoeid tot zo'n veertig cm hoog.
Er stonden alleen nog dikke afgevreten takken die nergens meer op leken, want buxushout is erg hard en dikke takken laten zich zomaar niet knippen.
Volgens mij had hij zijn heg vernield.

Op het kerkhof naast het graf van mijn schoonmoeder stond een buxusinfo-icon die na een aantal jaren zo'n anderhalve meter hoog was geworden en door de gemeentedienst op zeker moment was ingekort tot plm 40 centimeter. Ook in het voorjaar. Ik stond er versteld van hoe ook die na enige tijd weer uitliep met fris groen.
Ik zou er voor de winter niets aan doen.

Type in Google Buxus en je kan er het een en ander over lezen.

Om de haag echter terug te brengen tot een haagje van 40 cm zal je nog lager moeten snoeien en ik weet niet of dat nog wel mooi kan worden. Misschien is rooien en opnieuw planten beter, maar buxus heeft een ontzaglijke hoop wortels dus daar ben je niet zomaar mee klaar. Goed voor je rug.
succes,
Frans.

zo, 08/10/2006 - 14:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als ik een tip mag geven zou ik de buxusinfo-icon rond eind maart afsnoeien op de gewenste hoogte. Als je hem nu zou gaan snoeien groeit er in de winter niks aan en heb je een lelijk gezicht doe je het in het voorjaar dan is binnen een paar weken al her groei te zien en na een paar maanden zie je niks meer van de kale takken.

Als de buxus is gesnoeid geef dan gelijk ook wat gedroogde koemest korrel zodat de jonge scheuten gelijk goede voeding krijgen. succes

Hendrik Jan de Tuinman

zo, 08/10/2006 - 14:49
snuffelter

hoi Frans
niets tegen jouw antwoord maar misschien heb jij een brilletje nodig want bij Peter's vraag staat bij mij toch echt 100 cm en geen meter.
gr. Pauline

zo, 08/10/2006 - 16:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dag Pauline, je hebt helemaal gelijk en ik moet inderdaad weer naar de oogarts en wat niet iedereen hoeft te weten, ik heb ook weer aan de fles gezeten.

Maar het kan ook zijn dat het intussen is gecorrigeerd, wat mij ook al is overkomen.
Ik ben bedroefd.
Frans.

zo, 08/10/2006 - 16:24
Vlijtige Lies

Frans....
Volgens mij heb ik gisteren bovenstaand bericht gelezen, op 7 okt. dus...............
En toen las ik 100 METER. Ik weet 't zeker want ik heb 't minstens 6 keer overgekeken.......
Waarschijnlijk is de haag vannacht 99% kleiner geworden:-)
Brilletje is niet nodig en die zondagse borrel kun je ook gerust nemen.....
vlijtige Lies

(help, ik kan niet meer onder m'n eigen nickname inloggen)

zo, 08/10/2006 - 22:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

vlijtige lies, ik weet het ik heb het ook meerdere keren gelezen, maar als het kort daarna is gecorrigeerd, dan heeft ook Pauline gelijk.
Dat je je nickname niet meer kan gebruiken is erger, want als je hem hier opnieuw wil gebruiken dan krijg je bericht dat 'ie al bestaat. Dan zou je hem iets moeten veranderen.
Frans.

do, 28/12/2006 - 19:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik wil niet reageren op een bericht ofzo, maar ik heb een vraag: weet iemand misschien wat de maximale hoogte van een buxushaag is want ik zie overal 100 cm en 40 cm staan maar worden ze niet hoger?
alvast bedankt..

Onderwerp gesloten