Kan klimop zich uitzaaien???

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 14/10/2006 - 14:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kan klimop zich uitzaaien???

In mijn tuin staat een met klimop begroeide schutting. Momenteel bloeit de klimop al een tijd, leuke trosjes groenige bloempjes die veel bijen en vlinders lokken. De klimop krijgt veel licht. Hij is eigenlijk van de buurvrouw maar die is niet dol op de afscheiding omdat de plant naar mij (= naar het licht) toe groeit. Ze heeft daarom een paar weken geleden flink met een heggeschaar huisgehouden in de klimop. Allemaal takken, ook met bloemen, vielen mijn kant op. Ik heb ze opgeruimd. Dit is allemaal toelichting, ik klaag niet, het is tenslotte haar plant.
Nu komen langs de hele schutting overal piepkleine zaailingetjes op. Heel erg veel, allemaal hetzelfde, heel gelijkmatig verspreid, een groen waas zaailingen, net of iemand er zorgvuldig en met beleid heeft gezaaid. Maar dat is dus niet het geval. Er staat niets anders in de buurt dat dit kan hebben gedaan. Mijn vraag is deze: kan de klimop zich hebben uitgezaaid, misschien geholpen door de brute actie van de buurvrouw? Bestaat dat? Ik heb er nog nooit van gehoord en kan het ook nergens vinden. (Zo ja dan heb ik wel heel veel gratis klimopplantjes...haha)

za, 14/10/2006 - 16:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zo snel gaat dat niet! De klimop die nu bloeit, kan pas in het voorjaar gezaaid worden en kiemen. Of dit is zaad van vorig jaar dat opkomt, of het is totaal iets anders. Laat een foto zien van de zaailingen en we kunnen meer zeggen.

za, 14/10/2006 - 16:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor uw reactie.
Ik ben erheen gekropen met mijn fototoetstel. Wat schetst mijn verbazing... Het zijn helemaal geen zaailingen! Het zijn uitgebloeide bloemetjes... Mijn nederige excuses dat ik u allen heb lastiggevallen met zoiets doms. Te mijner voordeel wil ik wel zeggen dat de "zaailingen" wel twee meter van het pad af liggen....

za, 14/10/2006 - 17:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ach.........toch een goed idee, dat fototoestel! Wie weet wat er anders voor nieuwe misverstanden hadden kunnen optreden!
Groet,
Henk

za, 14/10/2006 - 18:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nou inderdaad, dank zij u...
Maar ik voelde me wel erg suf, op mijn knieën bij de zaailingen die geen zaailingen waren...

Onderwerp gesloten