Kerria japonica en Buddleia

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 03/10/2002 - 16:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kerria japonica en Buddleia

Ik heb een kleine tuin waarin veel teveel en veel te dicht op elkaar is geplant door vorige bewoners. De vlinderstruik (waarom heet die trouwens geen wespenstruik? Ik heb misschien drie vlindertjes gezien en hordes wespen...) en de kerriainfo-icon japonica namen er alle ruimte in, we konden het terras niet meer op en de tuin niet meer uit. Dat wilde ik niet. Vooral de kerria was om gek van te worden! Overal tevoorschijn komen met die rare stokken! Ik heb ze nu allebei bijna helemaal tot op de grond teruggeknipt/-gezaagd (resultaat: 8 blaren en twee groenbakken vol én een fijne ruimere tuin). Ik hoop nu dat de struiken komen te overlijden in de winter. Is daar volgens jullie een redelijke kans op? Ik wil het graag weten anders vermoord ik ze alsnog. Wie heeft daarvoor een tip, mocht het nodig zijn? Welke behandeling is absoluut dodelijk voor de wortels? S.v.p. geen berichten over hoe zonde het zou zijn want ze zijn toch al weg. En bovendien zéér ongewenst!

za, 05/10/2002 - 23:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Elene,

Weet jij wel dat je precies hebt gedaan wat die Kerriainfo-icon Japonica graag wil? Sterk terugsnoeien. Dat bevordert een steviger wortelgestel en daarom zal-ie volgend seizoen groter en voller worden dan ooit tevoren Je moet die groene ,,stokken'' met wortel en al weghalen. Alleen dan kan je succes hebben. Overgens: Ik heb hem op 2 plekken in mijn tuin staan, maar wel op een geïsoleerde plek. Ik vind dat geel in het vroege voorjaar mooi staan.

De Buddleya: koester 'm./ Een waardevolle plant. Minder vlinders zegt alles over ons verpeste milieu. Dag, en succes.

JOS

di, 08/10/2002 - 17:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Om te beginnen wil ik u meegeven dat het geen zin heeft te schelden op planten; als de planten in de tuin het slecht doen of niet naar onze zin, ligt de oorzaak meestal bij onszelf.

Wat de wespen op de buddleia betreft: normaal gesproken is de buddleia zelfs in de nazomer niet aantrekkelijk genoeg voor hordes wespen. Dat er zoveel wespen zijn, kan een andere oorzaak hebben. Ligt er misschien een wespennest in de buurt? Of zit de buddleia vol met allerlei beestjes? Wespen zijn roofdieren onder de insecten en komen waarschijnlijk af op deze beestjes.

Verder geldt: snoei de kerriestruik na de bloei tot bijna op de grond terug en de buddleia in het voorjaar tot op kniehoogte.

Succes toegewenst.

vr, 11/10/2002 - 22:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Uit zichzelf gaan ze echt niet zomaar dood. Je zult toch echt de handen uit de mouwen moeten steken om ze met wortelkluit en al te gaan verwijderen. Blijft wel zonde. Vooral de kerriainfo-icon heeft bij ons zowel in het voorjaar als in de late zomer nog voor veel kleur gezorgd. En met de jaarlijkse snoei kun je ze redelijk in toom houden hoor.

do, 13/03/2003 - 18:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo ik vind het toch dom hoor die mooie planten vernielen kerriainfo-icon is zeer mooi met dat geel en buddleya ook hoe oud is de buddleya een tip laat de planten staan

Onderwerp gesloten