Kleur Wisteria Sinensis

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 26/04/2009 - 17:53
Parel

Kleur Wisteria Sinensis

Ik wil een Wisteriainfo-icon Sinensis kopen van een zo donkerblauwe kleur als mogelijk. Iemand adviseerde mij een Wisteria Sinensis Prolific. Klopt het dat deze variant een donkerblauwe kleur heeft? Ik zie zo vaak, naar mijn smaak, te bleke blauweregens. Wie of wie kan mij adviseren bij het kiezen van een mooie donkerblauwe soort?!

zo, 26/04/2009 - 21:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hij heeft altijd een beetje een paars blauwe kleur.

zo, 26/04/2009 - 21:59
Annis

Wisteriainfo-icon's zijn niet echt donkerblauw. Zelf heb ik de W. sinensis Profilic maar die vind ik niet echt donker blauw.Hoe meer de bloemen verbloeien hoe lichter hij wordt. De Wisteria frutescens Amethyst Falls is iets donkerder en wat egaler van kleur.Deze heeft ook mooi volle trossen en wordt ong. 4 meter terwijl de andere soorten toch gauw 10 meter halen.

Ann

ma, 27/04/2009 - 01:05
Tita

Dank, Annis. Is jouw tip een sinensisvariant of een floribunda? Ik weet wel dat Blauweregens nooit echt donkerblauw zijn maar toch bestaan er duidelijke verschillen in kleurintensiteit. De door jou aanbevolen soort heb ik even bekeken en die lijkt me erg mooi. Ik wacht nog even wat meer reacties af, ben benieuwd wat nog meer wordt aangeraden. Als ik bij mij in de buurt naar bloeiende blauweregens kijk, zie ik toch duidelijke verschillen. Misschien moet ik gewoon eens ergens aanbellen en vragen of ze de soortnaam nog weten...

ma, 27/04/2009 - 11:58
halloirma

Hoi,
ik heb ook een Wisteriainfo-icon sinsensis 'Prolific', en ik vind de kleur licht blauw/lila. Als de bloempjes uitgebloeid zijn worden ze inderdaad nog lichter van kleur. Toen ik m kocht zat er ook een officieel kaartje aan met de naam en een foto. Maar ik moet zeggen dat de kleur op de foto niet klopt met de realiteit :-) (maakt mij verder niet uit). Ik heb even snel op internet een plaatje gezocht van de 'echte' kleur, en een foto van het bijgeleverde etiket..

Kleur Wisteria Sinensis
di, 28/04/2009 - 00:38
tuinprins

Als ik voor alle onjuistheden op plantenetiketten een euro kreeg dan hoefde ik dit jaar in ieder geval niet meer te werken! Onjuistheden zijn vooral de uiteindelijke hoogte van de plant (altijd te laag) en de bloeikleur (wat is Photoshop toch een handig programma!).

In Wilhelminaoord (Drenthe) is de Nationale Plantencollectie van Wisteriainfo-icon uitgeplant (zie https://tinyurl.com/y6pz5yfj). De Wisteria's staan er nu in bloei.

Gegroet, de tuinprins

di, 28/04/2009 - 01:08
Tita

Hm, misschien moet ik maar eens een uitstapje richting Drenthe maken... Dank voor de tip.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag