kuipplanten overwinteren

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 15/12/2006 - 16:23
anouksos

kuipplanten overwinteren

Hallo,

Doordat wij een huis huren en ik niet graag mijn planten achterlaat, staan deze allemaal in een pot. Tot de bessenstruiken toe. Allen doen het zeer goed op die manier. Ik zet ze ook allemaal binnen (in een koude schuur) in de winter. Nu vraag ik mij af of dit wel nodig is. Is het zowiezo nodig om planten in pot binnen te overwinteren, of zijn er ook soorten die ondanks de pot gewoon buiten mogen blijven?
Bedankt!

Anouk

vr, 15/12/2006 - 19:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Alle planten/heesters die winterhard zijn kunnen beter buiten blijven. Alleen als je stenen potten hebt gebruikt, moet je oppassen in een vorstperiode. Ze barsten dan heel snel, door uitzetting van het ijs. In plastic potten gebeurd dat zelden.

za, 16/12/2006 - 08:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Winterharde lanten kunnen ook in potten wel goed overwinteren.Als die potten van kunststof zijn, moeten ze wel goed gedraineerd zijn, bv. op een paar stenen staan en een goede laag grind of iets dergelijks onderin hebben.Of leg de potten in de winter op hun kant, zodat de grond niet continu drijfnat is, want daardoor kun je wortelrot krijgen.

zo, 17/12/2006 - 00:29
anouksos

OK ik zal ze dus best terug buiten zetten. Bedankt!

Anouk

ma, 18/12/2006 - 13:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb vorig jaar voor de eerste keer mijn kuipplanten buiten laten staan. Ze staan in (geen winterharde) terracotta potten (niet ingewikkeld in folie o.d.). Wel heb ik de schaal onderaan verwijderd, zodat het water niet blijft staan en het water kan wegvloeien. Verder op zo van die schaaltjes op wieltjes gezet, zodat ze niet rechtstreeks in contact komen met de grond. Geen enkel probleem!

Onderwerp gesloten