kuipplanten overwinteren

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 15/12/2006 - 16:19
anouksos

kuipplanten overwinteren

Hallo,

Doordat wij een huis huren en ik niet graag mijn planten achterlaat, staan deze allemaal in een pot. Tot de bessenstruiken toe. Allen doen het zeer goed op die manier. Ik zet ze ook allemaal binnen (in een koude schuur) in de winter. Nu vraag ik mij af of dit wel nodig is. Is het zowiezo nodig om planten in pot binnen te overwinteren, of zijn er ook soorten die ondanks de pot gewoon buiten mogen blijven?
Bedankt!

Anouk

vr, 15/12/2006 - 16:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

1. U kunt uw planten rustig in de grond zetten, ze blijven uw eigendom dus als u verhuist mag u ze meenemen. Dit in tegenstelling tot verkoop van een huis. In zo'n geval horen de planten bij het huis en zijn dus meeverkocht.

2. Winterharde planten kunnen vaak rustig buiten blijven in een pot. Echter pas voor twee dingen op: is de pot vorstbestendig? Ze kunnen kapotvriezen. En ten tweede het is in een pot "veel kouder" dan in de volle grond omdat de wind vrij spel heeft bij de wortels. Een matig winterharde plant die in volle grond overleefd zal in een pot stukvriezen.

Ruud

vr, 15/12/2006 - 20:22
jvds

Aanvulling bij Ruud:

Bij de verkoop van het huis kan je in het verkoopcontract laten vermelden welke planten je mee wilt nemen en dus niet bij de verkoop horen.

Bij verhuren kan het zover gaan dat de verhuurder eist de tuin in oorspronkelijke staat terug te brengen (als bijv de nieuwe huurders er grote problemen mee hebben)

Jurgen

zo, 17/12/2006 - 00:28
anouksos

Ok bedankt voor jullie antwoord!

Anouk

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag