Kun je tulpenbollen verplaatsen??

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 12/01/2012 - 08:58
Anoukkie121

Kun je tulpenbollen verplaatsen??

Hallo allemaal,

Ik heb vorig jaar in de zomer tulpenbollen geplant. Ze kwamen gewoon zoals elke plant uit, later toen ze uitgebloeid waren, heb ik ze geknipt en toen waren ze klaar voor de winter. En ze komen NU al een beetje boven de grond. Nu vroeg mijn zusje aan mij of ze een tulpenbol eruit mocht trekken en op haar kamer in een pot mocht planten, als versiering. Ik zei tegen haar dat ze dat niet moest doen. Misschien zou het dan niet goed aflopen met de tulp zelf. Dat zou ik best zonde vinden. Natuurlijk moest mijn zusje weer zo eigenwijs doen, en heeft de tulpenbol toch eruit getrokken. Nu heeft ze de tulpenbol in een potje op haar nachtkastje gezet. En nu is mijn vraag echter: Kun je een tulpenbol van een tuintje naar een pot binnen verplaatsen? Ik vroeg aan mijn vader hoeveel procent hij dacht dat de tulp nog zou kunnen overleven (hij heeft er maar een klein beetje verstand van) En hij zei dat de tulpenbol maar 30 procent kans had om te overleven. Nu is het weer de vraag: Zijn er misschien mensen die er echt verstand van hebben en mij kunnen vertellen of de tulpenbol het zal overleven? Alvast erg bedankt, jullie zullen misschien wel denken: Waarom gaat ze daar toch zo diep in, het is maar een tulpenbol. Maar de bloembollen heb ik gekregen van mijn oma die een paar weken nadat ze mij de tulpenbollen had gegeven, overleed. Dus voor mij zijn de tulpenbollen heel belangrijk, als jullie dat een beetje snappen. Ik wil ze graag in leven houden. Alvast bedankt voor jullie reacties!

Groetjes Anoukkie121

wo, 11/01/2012 - 22:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk dat je bedoelde dat je de tulpenbollen hebt geplant en niet gezaaid.

Of de naar binnen gehaalde bol het overleeft, is afhankelijk van de temperatuur en de hoeveelheid licht. Hoe lichter en hoe koeler, hoe meer kans dat de bloemknop niet verdroogt. Dat risico loop je namelijk als je de bol te vroeg naar binnen haalt.

do, 12/01/2012 - 09:01
Anoukkie121

Uhm ja, dat bedoelde ik, maar ik heb nog een vraag: Gaan de wortels van de tulpenbol dan wel gewoon weer groeien, of kunnen tulpen ertegen om verplant te worden? Want het kan misschien zijn dat een tulp een soort is die je eigenlijk niet mag verplanten omdat ze dan dood kunnen gaan ofso. Maar als de wortels gewoon kunnen groeien in een pot, en ze groeien ook echt, dan lijkt mij dat er niets aan de hand is...

do, 12/01/2012 - 19:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat ligt er aan hoeveel van de wortels beschadigd zijn bij het overplanten. Een geknakte/gebroken wortel herstelt zich niet meer.

vr, 13/01/2012 - 17:56
Anoukkie121

De wortels zijn niet geknankt of gebroken, buiten mijn weten om. Ook heb ik al tegen mijn zusje gezegd dat ze nooit de verwarming aan moet zetten als ik er niets van weet. Maar daar zie ik mijn zusje ook niet voor aan dat ze dat doet zonder dat ik het weet, volgensmij kan ze de verwarming nog niet eens zelf aanzetten, ze is pas 6..

Onderwerp gesloten