Kunnen de olijfboompjes in de volle grond?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 19/04/2005 - 13:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kunnen de olijfboompjes in de volle grond?

Twee jaar geleden heb ik bij de praxis twee kleine olijfboomjes gekocht. Ik heb ze in grote buitenpotten gezet. In de winter gingen ze de kas in en in het voorjaar mochten ze weer naar buiten.
Het nadeel is echter dat ze zo ontzettend groot zijn geworden. Ze groeien hun pot uit, die toch niet klein is. Ik zou zo'n grote speciekuip aan kunnen schaffen als pot, maar dan krijg ik ze de kas niet meer in. Mijn vraag is of ze niet gewoon in de volle grond kunnen, nu ze al zo groot zijn. Ik hoor altijd dat ze niet winterhard zijn, maar in Noord-Italië, waar ook olijfbomen voorkomen, vriest het in de winter toch ook? Als ze bijvoorbeeld beschut (nabij andere bomen/struiken) zet en bij vorst de voeten afdek met stro o.i.d., zou het dan kunnen? Ik moet zeggen dat ik nog nooit een olijf zo in de tuin heb zien staan bij iemand, maar ja. De winters stellen hier toch niet meer zo veel voor?

di, 19/04/2005 - 15:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

https://tinyurl.com/y48z8pqo Margriet, kijk eens op deze link. Hierop vindt je van A tot Z informatie.

di, 19/04/2005 - 19:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi Margriet, ook ik heb olijfboompjes in een pot op het terras. Ik heb ze nog nooit binnen gezet, omdat de winters helemaal niet koud zijn. Het is ook bijna niet te doen als de boompjes zo groot worden! De potten en daarmee ook de wortels dek ik in de winter af met noppenfolie (wel opletten voor schimmel).Ze kunnen inderdaad op deze manier wel tegen een stootje heb ik gemerkt. Ze zien er na de winter wel wat afgetobt uit, maar ik geef ze vanaf deze periode lekker regelmatig wat mest en dan zul je zien dat ze er de komende zomer weer heel goed bij staan. Ik geef ze ook voldoende water gedurende de zomertijd en laat de kluit niet uitdrogen!

do, 21/04/2005 - 08:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ikea verkoopt nu ook hele kleine boompjes voor € 5.50, ze hebben er genoeg.

Onderwerp gesloten