welke clematis?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 19/04/2005 - 14:35
F@mke

welke clematis?

Hallo,
Ik wil de lelijke muur van onze schuur bedekken met een of meerdere soorten klimplanten. Zelf heb ik echter geen verstand van bloemen en planten, vandaar dat ik wel wat advies kan gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar een klimplant die weinig onderhoudt nodig heeft, snel groeit en bloemen geeft. Nu hoor ik jullie denken: 'Ja, dat wil iedereen wel!' Toch zou ik willen vragen wat voor planten ik het beste kan nemen. Ik zie ook wel wat in het combineren van 2 soorten klimplanten (als dat tenminste mogelijk is en ze elkaar dan niet in de weg zitten ofzo). Bijvoorbeeld een soort die bloemen geeft en een soort die snel groeit en groen blijft in de winter.
Ik kijk uit naar jullie reacties!
groeten Femke

di, 19/04/2005 - 16:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Femke,
Ik heb al enkele jaren een Lonicerainfo-icon Henryi (kamperfoelie) tegen een klimrek staan. Dat is 'n makkelijke plant die behoorlijk snel groeit en 's winters groen blijft. De bloemetjes stellen niet veel voor maar je zou er een (of meerdere clematissen bij kunnen zetten. Welke ? Hopelijk wordt die vraag beantwoord door Roelie vd. Meulen of Ton Hannink, die kunnen dat beter dan ik. Groetjes en succes.

wo, 20/04/2005 - 21:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Afhankelijk van de muur zou je een volgende combinatie maken:
Akebiainfo-icon quinata(bloei april,mei) en kamperfoelie(diverse soorten waaronder geurende) en Clematisinfo-icon rehderiana(bloei augustus tot invallen vorst). De rehderiana bedekte afgelopen jaren een muur van 5 bij 1 1/2 meter.

welke clematis?
do, 21/04/2005 - 00:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor jullie snelle reacties. Nu kan ik aan de slag!
groeten Femke

vr, 22/04/2005 - 09:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoeveel planten (rehderiana)moet je dan zetten voor zo een resultaat te hebben?
En in hoeveel jaren mag je dat verwachten?
Martine

vr, 22/04/2005 - 20:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit is slechts een plant. Bij goede omstandigheden 4 jaar maar dan heb ik hem ook al gesnoeid!

za, 23/04/2005 - 23:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Clematisinfo-icon Paul Farges kun je er ook goed voor gebruiken. en twee soorten klimop de rode en de groene dan zie je tenminste 's winters ook nog groen

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag