Laurier stekken

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 21/07/2005 - 15:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Laurier stekken

Ik zou stekken van de laurier willen meenemen per vliegtuig naar het centraal Afrikaans land Congo ( op het zuidelijk halfrond ).Zullen de stekken het overleven en waar moet ik op letten naarmate de plant groeit. Plantjes zullen dienst doen in de tuin.

do, 21/07/2005 - 19:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zou willen aanraden eerst bij de ambassade van het betreffende land te informeren of invoer van planten/plantendelen wel is toegestaan.

za, 23/07/2005 - 11:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is misschien beter om eerst uit te zoeken of dit wel toegestaan is. Het introduceren van een nieuwe plant in een bestaand ecosysteem kan risico's met zich meebrengen, zoals het verdringen van inheemse planten of het meenemen van parasieten of virussen die je met het blote oog niet kan zien. Dus wees voorzichtig, succes.

za, 23/07/2005 - 14:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Ann, vind je deze voorzichtige aanpak zelf ook niet een beetje overdreven? Ik bedoel, waar hebben we het over? De woeste jungle van Congo, het thuisland van de grote Tarzan! Nou, dat gebied kan heus wel tegen een stootje. Het plaatselijke eco-systeem zal heus niet ontregeld worden door een onschuldig laurierstekje van Ida. Met vriendelijke groet, Jarig Griepstra van tuincentrum Griepstra en Griepstra uit Buitenpost.

za, 23/07/2005 - 22:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Realiseer u heel goed, er zijn wel degelijk regels voor het importeren van planten! Bijvoorbeeld vanuit Amerika mogen alleen planten die schoongespoeld zijn, en zonder aarde aan de kluit, geimporteerd worden, en dan nog onder speciale omstandigheden. Kortom eerst onderzoeken! Succes!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag