lavendel

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 27/04/2010 - 01:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

lavendel

Ik heb 2 jaar terug mijn vriendin haar voor tuintjes bij haar senioren huisje aan gepland met haar lievelings bloem Lavendel paars . Deze had ik via een restant bij kweker verkregen .
Nu hebben ze deze winter niet over leeft .Aangezien een beetje plant al snel 250 kost is dit voor haar niet betaalbaar Nu voel ik me toch wel wegens mijn atvies aan haar wat verand woordelijk en zoek ik dus plus min 15 plantjes zodat ze volgend jaar toch van haar geliefde bloem kan genieten . Wie heeft er nog wat stekken over of zaai goed van de paarse lavendel .
Onkosten vergoed ik graag . Groetjes joop smit

di, 27/04/2010 - 14:02
halloirma

Hoi,

Mijn lavendel begint nu pas heeeel summier weer wat nieuw groen aan te maken, dus misschien nog wat geduld? Of zijn ze echt helemaal dood?
Als ze echt dood zijn, misschien had je dan de vlinder-lavendel (Lavandulainfo-icon stoecha) gekocht? Die zijn minder winterhard dan de 'gewone' lavendel (Lavandula angustifolia). Dus als je weer nieuwe gaat kopen zou ik deze laatste kopen.
De prijs die je noemt voor een beetje grote lavendel lijkt me niet correct? Een klein plantje in pot kost iets van E5,- en een echte grote misschien iets van E40,- ? (gokje)..
Verder is lavendel overal te koop in tuincentra in allerlei maten, en het groeit vanzelf dus je hoeft niet perse al grote te kopen, tenzij je geen geduld hebt ;-)..
groet caro

di, 27/04/2010 - 17:49
silfje

lavendel is ook erg makkelijk te stekken

kwestie van stekje afknippen van een niet bloeiend wel groen deel en deze in de grond steken, broodzakje eroverheen, dichtmaken en een tijdje laten staan, soms even frisse lucht inlaten. Ik doe dit regelmatig en gebruik geen stekpoeder.

Dit jaar is mijn eigen haagje aan uitbreiding toe, en ik heb andere mensen stekken beloofd, dus ik heb niets over..
kijk eens op de site van easyplant, zij verkopen stekplantjes voor weinig geld en hier is ook lavendel bij.

Ik zou wel gaan voor bijv hidicote of angustifolia want die kunnen tegen een stootje. (en hebben de afgelopen winter bij mij in het oosten van nederland , het ook zonder moeite of bescherming overleefd)

De duurste grote lavendel die ik gezien heb was 10 euro dus in een tuincentrum kun je gewoon slagen, koop bijv een hele mooie kleur en stek die zelf :) Dan heb je voor weinig geld met een beetje tijd de tuin weer vol.

di, 27/04/2010 - 18:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als haar lievelingsbloem Lavendel paars is dan moet je eigenlijk Lavandulainfo-icon augustifolia 'Hidcote' hebben. Deze heeft zeer mooie donkerpaarse bloemen.
Ik kocht vorige week op het tuincentrum een setje van zes stuks van deze in vierkante potjes van 9 cm voor 8,79 euro.
Dat je huidige de winter niet hebben overleefd is vreemd, want lavendel is winterhard.
Frans.

di, 27/04/2010 - 18:41
beate

Soms hebben bouwmarkten lavendel in het voorjaar ,ze zijn dan heel goedkoop.Op de aanbiedingen letten!

Onderwerp gesloten