Leptinella Squalida gaat dood.

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 16/11/2011 - 12:24
r.kniese

Leptinella Squalida gaat dood.

Eind juni heb ik leptinellainfo-icon squalida in mijn nieuw aangelegde tuin gezet.
De planten sloegen goed aan en ik heb zelfs afscherming moeten plaatsen zodat de andere planten niet werden overwoekerd.
Het tuingedeelte met o.a.deze groenblijvende bodembedekker heb ik voor zo'n 15 cm met 1/3 potgrond, 1/3 cocopeat en 1/3 tuinaarde opgehoogd.
ongeveer een maand geleden vielen er hier en daar bruine gaten in de leptinella die zich naar buiten toe uitbreidden en uiteindelijk vanuit het midden helemaal afstierven met alleen nog zwarte aarde met een enkel verrot takje en blaadje als gevolg. Ik had me nog zo verheugd op een groenblijvende border in de winter!
Wat kan hiervan de oorzaak zijn? De tuin heeft veel zon de meeste schaduw komt van onze woonark die ten westen van de tuin ligt maar relatief laag is (3 1/2m).De Leptinella staat van 's ochtends vroeg tot ongeveer 13.00u in de zon. het perk heeft ongeveer 30 á 40cm aarde met daaronder ruim een meter zand met daarin een drainagebuis. Het grenst aan een stalen damwand waarachter ongeveer 45cm lager het oppervlaktewater staat.

Leptinella Squalida gaat dood.
do, 17/11/2011 - 00:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het lijkt er op, dat vogels op zoek naar wormen aan het spitten geweest zijn en de plantjes losgetrokken hebben.

do, 17/11/2011 - 01:10
birdwatcher

denk eerder aan huisdieren kattezeik of zoiets

do, 17/11/2011 - 09:57
Annis

Zelf heb ik ook Leptinellainfo-icon squalida in de tuin en de vogels spitten vaak de plantjes om met hun snavel op zoek naar iets eetbaars.Meestal komt het weer goed na de winter.

Ann

do, 17/11/2011 - 10:21
r.kniese

Bedankt voor jullie antwoorden,
maar er zijn geen sporen van gegraaf en er liggen ook geen uitgetrokken plantjes in het rond. De plantjes worden bruin en verteren snel. Wat overblijft is onaangeroerde grond.
Toch ga ik de kat van de buren extra in de gaten houden. Misschien is hij te lui om na het toiletteren zijn plas netjes toe te dekken.
Met vriendelijke groet,
Robert

do, 17/11/2011 - 10:29
r.kniese

Nog een extra foto,
Links achter in het perk is de leptinellainfo-icon bijna helemaal weg, de Raouliainfo-icon(het lichte blaadje ernaast) is ook aangetast. Rechts voor in het perk zie je ook een zich uitbreidende plek die doodgaat.
Robert

Leptinella Squalida gaat dood.
Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag