Luizen en Mieren

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 04/06/2003 - 23:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Luizen en Mieren

Door mijn hele tuin Luizen en Mieren o.a. op rozen,vlinderstruik, vuurdoorn, anjers, treurwilg, clematisinfo-icon tevens heeft mijn perzikboom een soort blaren op zijn blaadjes. Ik ben teneinde raad. Dit is de eerste keer dat ik een tuin heb. Wie weet raad?
Ik heb al verschillende dingen geprobeerd o.a. groene zeep en tegen de mieren mierenpoeder.

do, 05/06/2003 - 01:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je moet de levenscyclus van de luizen doorbreken;dus elke keer bestrijding herhalen binnen 5 dagen;de luizen scheiden zoete stof af waar de mieren opaf komen;bestrijd je de luizen grondig,dan zullen de mieren zich terugtrekken.gebruik geen gif in je tuin;neem een eetlepel groene zeep,een eetlepel spiritus-pas op,brandgevaarlijk-en doe dat in een nevelaar waar je ongeveer een liter water ingedaan hebt;schudden en dan de planten of boom aan alle kanten door en door bespuiten:onder,boven,achter,voor,opzij.dan dus bv tweemaal binnen vijf dagen herhalen en regelmatig controleren;zonodig zelfde stappen ondernemen.succes!luut

di, 10/06/2003 - 03:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

J hebt volkomen gelijk Luut. Ik word ook zolangzamerhand gestoord van al die mieren op elke struik en plant. De jonge blaadjes krullen om door de luis en afgelopen is het met de groei.

Ik gebruik ook al enige tijd jouw brouwsel en het helpt. Alleen niet direct.

Ik weet wel dat pesticiden zoals Temik verboden zijn maar deze helpen wel gelijk.
(Overigens... heb ik niet)

Albert

Ondanks

vr, 20/06/2003 - 16:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

wij hebben het middeltje van de groene zeep en spiritus geprobeerd en niets hielp, dus toch maar overgegaan op gif, wat de mieren betreft, wij hebben bij het tuincentrum mierenpoeder gekocht wat ook met water vloeibaar gemaakt kan worden en dat in het mierennest gegoten (ivm met huisdieren en kinderen geen poeder kunnen gebruiken) en binnen notime waren we van de mierenplaag af.

zo, 12/10/2003 - 00:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

wat is spiritus ?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag